Welovetiszato
Welovetiszato
 • heti program
 • Podcast

Ottalszunk: Jóvakáció Panoráma Apartman Tiszafüred

Galkó-Fenyves Barbara
·
2024. május 9.
Ottalszunk: Jóvakáció Panoráma Apartman Tiszafüred

Jóvakáció apartman – ahol a modern stílus, luxus és elegancia találkozik a természettel

Tiszafüreden a Tisza-tó egyik legszebb kilátásával várja egész évben a vendégeket a 4 fő befogadására alkalmas, 70 négyzetméteres Jóvakáció apartman. Az apartman teljesen felszerelt, modern, stílusa letisztult, nagyon szépen berendezett, olyan, mint egy második otthon. A Tisza-tavi Kerékpáros Centrum közvetlen a szomszédban van, valamint a korábban a Mariska étteremnek helyet adó, ma már bisztróként üzemelő vendéglátó egység is, a Petit L’Amour Gasztro Bisztro.

Sokan a településnek ezt a részét egy második kis tiszafüredi központnak tekintik, mivel a közelben vannak a boltok, a part, a kikötő és az éttermek.300 méterre található egy Lidl, kicsit távolabb egy Spar és Penny Market üzlet. A városi Kikötő 1 perc, a Strand pedig 3 perc sétára található. A Jóvakáció tulajdonosai kedvesek, segítőkészek, az egyeztetés zökkenőmentes volt és hát imádtunk itt lenni…

Az apartman különleges fekvése

A Jóvakáció Panoráma apartman egy 3 éve épült, 11 lakásból álló házsor végében található. Az összes lakás nappalija és terasza a Füredi Holt-Tiszára néz. Ez azért is számít különlegességnek, mert a Tisza-tónál nagyon kevés olyan lakás van ,ami ennyire közel lenne a vízhez. Az érzés kettős, mikor itt vagyunk, ugyanis közel érezzük magunkat a civilizációhoz, de mégsem…az egész apartmant páratlan környezet veszi körül és olyan, mintha minden csak egy karnyújtásnyira lenne. Szemben van a korábban Kalandszigetnek nevezett kis földnyúlvány, melyet igazából a Tisza-tó kialakításánál vágtak ketté és így lett sziget belőle. Ma már a madarak otthona a hely, egész nap madárcsicsergéstől hangos a kis erdő és a körülötte lévő nádas.

Kettősség, mert a természet és az emberek hangja keveredik egyszerre, ugyanis a bringás út is az apartman mellett halad el, valamint a holt-Tisza csücske az a hely, ahonnan az egyik legszebb Tisza-tavi naplementében gyönyörködhetünk, így a gáton este sokan sétálnak és fotóznak.

A Jóvakáció apartman elrendezése, felszereltsége

Parkolni közvetlen a Jóvakáció apartman mellett tudunk, az udvaron belül. A bejutás egyszerű, a tulajdonosok megadják a kapukódot. A kulcsot egy kis kulcstartó trezorban lehet megtalálni a kapu mellett.  A nagykapu elektromos, a kapunyitót a kulccsal együtt kaptuk meg. Minden lakás “aljában” van egy 30 négyzetméteres fedett terasz, a miénket egy 8 fős étkezőasztallal és grillezővel látták el. A zárt, parkosított udvarban biztonságban játszhatnak a gyerekek.

Egy kis lépcsőházon keresztül jutunk fel a nappaliba, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Tisza-tóra. Az apartmanhoz 2 hálószoba tartozik, valamint egy amerikai konyhás nappali teljesen felszerelt konyhával. A nappaliból tudunk kimenni a bútorokkal ellátott erkélyre, ahonnan a PANORÁMA elnevezés ténylegesen értelmet nyer…

Ha itt szállunk meg, nemcsak páratlan naplementében lehet részünk esténként, de a napfelkelték is csodálatosak. Nemcsak az esti sört vagy fröccsöt ihatjuk meg napfényben, hanem a reggeli kávénkat is 🙂 Mi nagyon sok időt töltöttünk az erkélyen és csak néztük a madarakat, a sétáló, bicikliző embereket és hallgattuk a csend zaját. Este az erkélyről a tiszafüredi part és a vízen úszkáló csónakok fényeiben, na meg tiszta időben a vörösen izzó naplementében gyönyörködhetünk. A gáton mászkáló emberek néha irigyen pillantottak ránk, de ezt a helyet igazából bárki élvezheti, aki időben foglal szállást.

A jóvakáció apartmanban minden modern: elektromos redőnyök vannak az összes ablakon, padlófűtés az összes helyiségben, klíma, érzékelők, wifi. A klíma és a redőny jól kompenzálja a nappali déli fekvését, bár a lakás teljesen le van szigetelve, így nagy hőmérséklet különbségek nincsenek.

A konyha, a fürdőszoba és a mosdó

A konyhában van beépített hűtő, mikrohullámú sütő, villanytűzhely, beépített sütő, kapszulás kávéfőző és mosogatógép, valamint egy 6 személyes ebédlőasztal. Sokfajta tányér, pohár, evőeszköz és főző edény is megvan az apartmanban.

A fürdőszoba abszolút igazodik a lakás többi helyiségéhez mind stílusban, modernitásban és felszereltségben is. Minden van itt is, mint otthon: vasaló, mosógép, hajszárító, hajvasaló, törölközők,törölköző melegítő, kilépő, szennyestartó kosár.

Alvás az apartmanban

Az esték nyugodtak, kivéve ha a parton van valamilyen rendezvény. Viszont nincs a közelben disco, kocsma, szórakozóhely, tehát alapvetően minden adott egy jó és nyugodt alváshoz. Az ágyak kényelmesek, az ágyneműk puhák és könnyűek, a redőnyök maximálisan elzárják a reggeli fényt.

Ha a vendégek rossz időt fognak ki, akkor bekészített társasjátékokkal lehet elütni az időt.

A Jóvakáció Panoráma Apartman ékköve

Az erkély mellett a legszebb és legkomfortosabb része a lakásnak az amerikai konyhás nappali. Minden passzol: a bútorok és a függöny színe, a díszek és a képek pont elegek, a kanapéról pedig tudunk gyönyörködni a kilátásban. Az uralkodó színek a fehér és a türkizkék, valamint a szürke. A dekoráció “pont elég”, a tulajdonosok jó ízlésének a bizonyítékai, bár ezt az egész lakásra elmondhatjuk.

Előnyök:

 • gyönyörű kilátás az apartman teraszáról
 • grillezési lehetőség
 • segítőkész, rugalmas tulajdonosok
 • csendes, kényelmes, kellemes hőmérsékletű szobák
 • a konyha és a fürdőszoba maximálisan felszerelt
 • közel van a part
 • zárt parkoló
 • közel vannak a turisztikai attrakciók és a boltok, éttermek
 • kulcstrezor
 • kutyabarát

Hátrányok:

 • mivel az apartman ez házsor része, nincs saját kert, de a többi tulaj jó fej és szeretnek ismerkedni 🙂

Árak és elérhetőség:

Tiszafüred Panoráma apartman – Jóvakáció (jovakacio.com)