Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
 • heti program
 • Podcast

Ottalszunk: Fekete gólya apartmanok – Tiszafüred

Judit
·
2019. május 26.
Ottalszunk: Fekete gólya apartmanok – Tiszafüred

Körbejárjuk a Tisza-tavat és megkeressük a legjobb szállásokat, legyen az szálloda, panzió, apartman vagy kiadó szoba. A lehető legjobbakat választjuk ki, ahova azok vágynak, akik legalább olyan jól akarják érezni magukat, mint otthon (vagy jobban), akik más stílust keresnek, mint amit “már láttak”. Megnézzük kényelmesek-e, gyerekbarát, kutyabarát? Elfér-e nagyobb társaság és ha esik az eső, beszorultok a szálláshelyre, van-e elég hely elütni valamivel az időt? A vendéglátók figyelmessége, a tisztaság, az apróságok mind-mind fontos szempontok. Megírunk mindent, hogy a nagy kínálatból a legjobbak mellett tudjatok dönteni. Check-in to check-out tesztek következnek, cenzúra nélkül.

 

Ez a falu a városon belül. Tiszafüreden vagyunk, az “alvég” vagy “gödrök” részen, “túl a vasúton” (hogy hány neve lehet még ennek a területnek, a csuda tudja). Hatalmas juharfa alatt 100 év körüli (spoiler: 12 éve épült…) vályogház, vagyis kettő, de egy fedett terasz összeköti őket. Az udvaron góré (kislexikon: csöves kukoricát tároltak és szárítottak ilyenben régen, mert a laza lécezésű, fedett szerkezetben jól átszellőzött a takarmány), sütögető, játszótér és a központi helyen hatalmas gyepfelület. Az utca felől sem az épület mérete, sem a kert nem látszik, ide el lehet bújni a kíváncsi szemek elől. Egyébként nem 100 éves parasztház, csak 12 éve épült, de hagyományos technikával, vályogból és ahol lehet felhasználták a régi házak építőanyagait. A két oszlopos tornácon gyönyörű mintás cementlapok, régi relikviák, teknő, kukoricadaráló (ha kiszáradt a góréban ugye…) és apróságok, kiülőnek régi, de már modernebbre átfestett pad. A góréban sem kukorica van, ez bizony egy finn szauna, akár 6 fő részére is bőven elég, kis zuhanyzóval, előtérrel, pihenő terasszal. Van bringatároló, ami nagyon fontos és persze kerti sütögető-borgácsozó hely.

Két apartman van, mint két tojás annyira egyformák. Mi most a hátsó apartmanba cuccolunk be. Szuper nagy nappali, konyha és étkező egyben. Megállapítjuk, hogy hozhattunk volna még társaságot, mert itt bőven elférünk. Az egyik kényelmes (talán IKEA?) kanapé kihúzható a nappaliban, így lesz az egyébként 2 hálószobás 4 ágyas apartman 6 fős, vagy akár 7-8, ha a hálószobákban hozzászámoljuk a fotelágyakat. Az étkező asztal ötletes, lába egy régi varrógép öntöttvas szerkezete. A konyha kicsi, praktikus, jól felszerelt: van mikró, rendes kávéfőző (Gaggia), vízforraló, kenyér pirító. Az átlag apartmanhoz képest sokkal több edény és főzési segédeszköz. Alap fűszerek és kávé van bekészítve, a többit a kb. 100 méterre lévő kisboltban meg tudjuk venni (de a Lidl is csak 1 km).

A hálószobákban beépített szekrény, széf (hú ez kell! miért nincs mindenhol?) kis kiegészítők és hengerelt fal (a tapéta elődje). Az ágyak működnek összetolva és széthúzva is, ami nagyon jól jön, ha baráti társaságok veszik ki. Otthonos, csendes, jól pakolható. 5 plusz pont, hogy a mobilt úgy lehet tölteni, hogy pont kézre esik a konnektor és felette a kis polc.

A fürdőszoba zuhanyzós, mindennel felszerelt, patyolat tiszta. Kapunk törölközőt, kéztörlőt, kád kilépőt. A zuhanyzás kisebb meglepetéssel szolgál, a forró víznek thermálvíz illata van, mint megtudjuk ez csapvíz, de a vízbázis közel van a termálvízhez, innen a kénes-sós illat. Kell-e még wellness? :). Ha kell, akkor van jacuzzi a közös teraszon és szana a górében. Ehhez kapunk külön szauna törölközőt.

A becsekkolés és kicsekkolás is gördülékenyen ment. Kicsit kéősbb távoztunk, mint ahogy ez megszokott az apartmanoknál, de még ez is belefért.

 

Amit “legjobban”: Luxy a fentről fedett, oldalról nyitott közösségi tér a jacuzzival.

Ami bevállalós: a nappaliban a portékás polc, egyedi kezműves termékekkel, amit egy közepesen aktív óvodás 1 perc alatt szétpakol és erre nagyobb tétben mernénk fogadni.

 

Kiknek ajánljuk:

… ha egy apartmant vesztek ki: komplett családnak akár 6 főig vagy kisebb társaságnak. Jól szeparált a szomszéd apartmantól, nem fogtok egymás agyára menni

… ha a két apartmant veszitek ki: több család vagy egy cslaádon belül több generáció. Bulizós csapatok, baráti társaságok.

 

🙂

 • autentikus parsztház, de mégis modern, világos, átlátható és nagyon kényelmes
 • patyolat tiszta minden
 • csendes környék, a klasszikus falusi hangokkal (kakas hajnalban…)
 • kedves, segítőkész, vidám tulajdonos
 • mint otthon: minden van és mind csak a miénk, amíg itt vagyunk!
 • wifi, kábel TV, légkondi, zenecucc, 
 • szauna, jacuzzi és komplett sütögető-bográcsoló hely a kertben + játszótér
 • rendes olasz kávéfőző (Gaggia)
 • kutyabarát!
 • gyerekbarát!
 • 100 mézterre van Tiszafüred egyetlen, az év minden napján nyitva lévő kisboltja (hidd el, fogod értékelni május 1-én…)

 

🙁

 • ha a két apartmanból  csak egyet bérelsz, érdeklődj, hogy a másikba nem-e olyanok jönnek, akikkel esetleg nem akarsz egy kertben üldögélni (pl. kutyások, ha te nem vagy kutyás, bulizó fiatalok, ha te épp csendben lennél, stb.)
 • a wc a fürdőszobában van (hasonlóan, mint egy szállodában)
 • két főzőlap van a konyhában és nincs sütő, ha 12 emberre akarsz 8 fogásos ebédet készíteni, azt nem itt fogod megoldani
 • a csendes, nyugis környéknek “ára” van, bár nincsenek nagy távolságok Tiszafüreden, de a belváros már inkább autós vagy bringás program

Itt találjátok a Fekete gólya apartmanokat!

Címkék:
 • Tisza-tavi szállások,
 • Tiszafüred