Welovetiszato
Welovetiszato
 • heti program
 • Podcast

Ott voltunk: Tiszabábolnai Élménynap és Nyitott Porták

bcsheinz
·
2019. szeptember 8.
Ott voltunk: Tiszabábolnai Élménynap és Nyitott Porták

Tiszabábolna összehozott egy jó kis őszkezdő programot. Hétvégén volt a második Tiszabábolnai Élménynap és Nyitott Porták, ahol néhány helyi vállalkozó, apartman tulajdos összeállt, hogy a Tisza jobb parti falu is felkerüljön a tisza-tavi szuper programok térképre.

Nagyon jók azok a fesztiválok, falunapok, ahol több helyszín között lehet sétálni, bringázni, lovaskocsizni, traktorozni. Miközben szórakozunk, jókat eszünk, megismerjük a  települést, lejárjuk a teli hasunkat és a legfontosabb: lelassulunk. Nem kell, nem is lehet sietni, nyugisan telik a nap és ha elfáradunk, megpihenünk egy-egy udvaron.

Tiszabábolnán is legyalogoltuk a heti adagot, mire megnéztük az összes portát. Nem nagy a falu, de sikerült, keresztbe-kasul bejárni (jó kis házak vannak errefelé, igazi falusi környezet, szépen rendben tartva). A nyitott portákon zenei vagy táncos előadások, alkotóműhelyek, bemutatók, voltak, mellette pedig mindenhol sütöttek-főztek házias jellegű ételeket. Családias hangulat, nagyon jófej vendéglátók és igazi közösségi hangulat volt, a központi fesztivál helyszínen pedig koncertek, előadások mentek.

Rengeteg gyerekprogram volt, a szokásos arcfestéstől a zsonglőr bemutatóig. A Tisza közelsége miatt nagy pörgés volt a belső kikötőben, alig lehetett bekerülni egy-egy csónakba és ugyanez volt a traktorozással is, ami addiktív volt, több kört is mentünk végül :). A Honeybeast koncert talán túl korai volt ebéd után, de a közönséget azért ez nam zavarta annyira, jó bulit nyomtak.

Az 5 legjobb dolog a Tiszabábolnai Élménynap és Nyitott Porták programon

 • Traktorozás: ez akkor is nagyon jó buli, ha egyébként vidéken nem nagy szám trakort látni. Mindenki lelkesen pattant fel a platóra, hogy elmenjen egy jó nagy körre.
 • A nagyon kedves vendéglátók, tényleg odaadóan és türelmesen kezeltek minden helyzetet
 • Gyönyörű porták, szépen feldíszítve
 • Jó programok, különösen a gyerekek szórakoztatására fordítottak nagy figyelmet
 • Birkapörkölt 🙂

Amin még lehetne picit javítani…

 • A kuponos rendszer nem igazán van jól kitalálva. Csak egy infopont volt, ahol kupont lehet venni, így ha nem vettél eleget vagy mást is szeretnél venni, vissza kell zarándokolni a rendezvénytérre (nem hirdették, de a portákon lehetett venni, sajnos volt, ahol nem tudtak már adni). Másrészt ki az, aki megérkezéskor el tudja dönteni, hogy birkapörköltet, gombócos káposztát vagy kenyérlángost akar enni? Ami viszont kifejezetten bosszantó volt, hogy a visszaváltás csak komoly szócsata után működött. 🙁
 • A gasztro választékban még van mit behozni. A “hagyományos” nehéz ételek mellé elfért volna pár lazább, könnyebb étel, nem beszélve a gyerekbarátabb fogásokról. Házias desszert, jó kávé is jól jött volna nap közben.
 • A környezettudatosság még gyerekcipőben jár, a rengeteg eldobható műanyag tányér, evőeszköz és pohár jövőre talán már teljesen eltűnik. Ez egyébként vonzó szempont lehet az egyre inkább “zöld” fesztiválokat kereső, fizetőképesebb rétegnek.

Nézzetek galériát, klassz volt!

 

Címkék:
 • gyerekbarát