Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Ott voltunk: CAC kutyakiállítás Tiszafüred

bcsheinz
·
2019. május 9.
Ott voltunk: CAC kutyakiállítás Tiszafüred

A rendszeresen kiállításra járó gazdik és kutyák számára nem ismeretlen helyzet, hogy csatakosra áznak (azzal most ne foglalkozzunk, hogy a gondosan felkészített, kifésült szőrű kutyák gazdái mit éreznek a lezúduló eső láttán… 😀 ). Ilyen ez a popszakma, pardon kutyakiállítás biznisz. Esett, nem kicsit a tiszafüredi CAC kutyakiállításon és még hideg is volt. Ez azonban sem a kiállítókat, sem a kutyákat, sem a részt vevőket nem zavarta különösebben. Néhány programpont vagy kísérő esemény elmaradt, mint pl. a felelős állattartással kapcsolatban indított plakátverseny kiállítása (ezt online pótolja majd a szervező), de így is kerek volt a nap.

A felvezetésekbe és a bírálatokba nem megyünk bele, de azt tapasztaltuk, hogy a bírók a megszokott szigorhoz képest most rendkívül konstruktívak és megértők voltak a felvezetett kutyák apró hisztijeivel kapcsolatban. Vannak fajták, amelyek nem igazán esős idő, pláne hideg állóak, hát ők cidriztek és olykor nem nagyon akartak részt venni a buliban. És itt nem a moszkvai őrkutyára meg a komondorokra gondolunk, amelyek láthatón még élvezték is a helyzetet, jobban, mint két éve, amikor a 30 fok közeli hőmérséklet inkább megviselte őket. Minden elismerésünk a gazdáknak, akik a sárban térdelve, taposva próbálták kedvencük legjobb formáját hozni. Ők az igazi nyertesei a napnak.

A Tisza-tó egyetlen nagy kutyaversenye ezúttal sem keltett csalódást, profi volt a szervezés, mint mindig, a gazdik irtó jófejek voltak a csak nézelődő kívülállókkal szemben is. A kutyák, meg hozták a formájukat: szépek voltak, ügyesek és (többnyire) lelkesek.

A szervezők előtt le a kalappal, helyt álltak: 2021-ben újra ugyanitt!

Nézegessétek a fotókat, ezúttal – a rommá ázott fényképezőgépünk miatt – a Falat Fotó képeire támaszkodunk (nekik és a szervezőknek is köszönjük!).

 

Címkék:
  • gyerekbarát,
  • Tiszafüred