Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Olvass és fürödj a Tisza-tónál! Strandkönyv ajánló első kézből.

Galkó-Fenyves Barbara
·
2019. május 28.
Olvass és fürödj a Tisza-tónál! Strandkönyv ajánló első kézből.

Ha nem hagyjátok ki a strandokat és a termálfürdőket, akkor a könyveket se hagyjátok otthon! Szabadstrandok, termálstrandok, csobbanók és ladikok a Tisza-tó körül.

Helyek, ahol olvashatsz – könyvek, amelyek rád várnak! 

 

A májusi időjárás nem éppen kegyes hozzánk, a szeles, borús idő nem a strandolásnak kedvez. Ne adjátok fel! Üljetek ki a partra, keressetek egy termálfürdőt és merüljetek el egy klassz történetben. De milyen könyvet válassz? Krimi, szépirodalom? Esetleg valami romantikust? És a gyerekek?

#1 Robert Galbraith neve nem ismeretlen az olvasók számára. A Harry Potter írónőjének, J.K. Rowlingnak álnéven írt krimije, a Halálos fehér újabb szövevényes és rejtélyes bűnügyet kínál az olvasóknak. Vajon egy gyermekkori esemény mennyire befolyásolhatja a felnőtt életünket? Milyen együtt dolgozni valakivel úgy, hogy a munkakapcsolat bármikor komolyabbra fordulhat? Figyeljünk a részletekre, a megoldás a szemünk előtt van. Hol olvasd: a sarudi szabadstrandon egy árnyas fűzfa alatt biztonságban leszel.

#2 Te is meg vagy őrülve a skadináv krimikért? A vérfagyasztó, sötét atmoszféra garantáltan felrázza az olvasót. Emelie Schepp Post mortem kötete egy szörnyű gyilkosság közepébe helyezi minket. Csupán egy oka lehet, hogy letesszük a könyvet, az, hogy megnézzük be van–e zárva az ajtó. Hol olvasd: a tiszaörsi termálfürdő tökéletes hátteret ad, különösen nap közben, amikor szinte üres a strand.

#3 Nora Roberts a romantikus regények királynője. Könyvein generációk nőttek fel, kötetei eladási rekordokat döntenek. A Kincses szívek egy megható történet a szerelemről és az újrakezdésről. Nincsenek izgalmak, csupán a lélek mélysége, melyet az olvasók mind átélhetnek. Hol olvasd: Ó hát, naplementekor az abádszalóki strandon… (a szőke herceg itt szokott kijönni a vízből).

#4 Elin Boalsnak mindene megvan. Sikeres fényképész New Yorkban, hosszú évek óta házasságban él Sammel, és van egy tizenhét éves lánya, Alice. Ám egy nap levelet kap gyerekkori barátjától, Fredriktől, aki valaha nagyon fontos volt neki. A levél emlékezteti a múltjára, mindarra, amit egész életében nagy gonddal igyekezett eltemetni magában. A kérdőjel egy fél szív a rég eltemetett titkok regénye. Vajon a szégyenérzet mindent felülír? Lehetséges, hogy egy titok valóban az marad? Hol olvasd: szerintünk a kiskörei strandon a a rézsűn, a puha fűben.

#5 Milly Johnson már évek óta szórakoztatja a hazai olvasókat. Történetei könnyedek, mégis sokatmondók. Szereplői hétköznapi nők, akik ott találják magukat egy kelletlen helyzetben. A Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött három nő életét kíséri végig. Új kezdetek, régi titkok, szerelmek. Hol olvasd: Tiszafüreden a Mancsos Pancsoló kutyastrandon a fa padon, amíg a kutyád a vízben csapat a többiekkel

#6 A fiatalok részére Victoria Aveyard új kötete, A háború vihara hozhatja a várt szórakozás élményét. Angyalok és istenek nem csupán a mesékben léteznek. Egy fiatal lány küzdelme a hatalommal szemben. Vajon képes lesz egyedül leküzdeni az akadályokat? A vörös királynő-sorozat legújabb kötete megadja a választ. Hol olvasd: a karcagi termálstrandon az élménymedence mellett. Tuti jön egy srác… aki…

#7 Na, de mit olvasson az, aki nem a regényeket kedveli, hanem mondjuk az igaz történeteket? A Maffiózók mackónadrágban pár hete jelent meg, de azonnal a sikerlisták élére ugrott és stabilan őrzi a helyét a legjobb tíz között. A kötettel betekintést nyerhetünk egy titkos világ működésébe, hétköznapjaiba. Ismert és kevésbé ismert bűntények hátterét is megismerhetjük. Azt hiszem lesz olyan izgalmas, mint egy vérbeli krimi. Hol olvasd: Tiszafüred, termálstrand, körmedence. 

Ne csak te olvass, a gyerekeknek is vihetsz könyvet!

#8 Harcos Bálint már bizonyított történeteivel. Legyen szó a Szofi-sorozatáról, Petyáról, vagy tigrisről. Legújabb meséjével, a Dorka és az elgurult gomb három meséjével az alvás témakörét járja körbe. Költői szépségű, anderseni mélységű, jótékony mesék az éjszaka csodáiról – gyerekeknek  és felnőtteknek egyaránt. Hol olvasd: a tiszacsegei strandon, a gyermekmedence mellett az árnyas fák alatt.

#9 Nagyon sokat lehetne vitatkozni arról, milyen az ideális mesekönyv. Az biztos, sokan szeretik, ha egy kötetben minél több, és lehetőleg rövidebb mese található. A 3-5-8 perces mesék unikornisokról és sárkányokról tökéletes választás. Izgalmas, lényegre törő és vidám. Hol olvasd: Poroszlón a szabadstrandon, ahol rengeteg a sárkány…  🙂

#10 A méhek világa egy fontos ismeretterjesztő könyv, mellyel a természetünk egy fontos résztvevőire hívja fel a figyelmet. Miért hasznosak, mit csinálnak egész nap? Titokzatos világ tárul a legkisebbek elé. Hol olvasd: Dinnyésháton, a leg természet közelibb szabadstrandon a Tisza-tónál!

(Szerző: Berta Péter, zama.hu)

Címkék:
  • gyerekbarát,
  • strandkönyv,
  • szabadstrand,
  • termál