Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Megnyílt a KÉRÉSZ Központ Tiszafüreden

Galkó-Fenyves Barbara
·
2024. május 10.
Megnyílt a KÉRÉSZ Központ Tiszafüreden

Átadták a KÉRÉSZ Öko- és Aktív Turisztikai Központot Tiszafüreden

2024.05.06-án hivatalosan is átadták A Tisza-tavi turisztikai térség legújabb attrakcióját, a Tiszafüredi Városi Kikötő mellett megépült KÉRÉSZ Öko- és Aktív Turisztikai Központot. A Turisztikai Központ jelenleg próba üzemmódban működik, és kizárólag az előre bejelentkezett csoportokat fogadja. A tesztidőszak várhatóan májusban lezárul.

A négyévszakos turisztikai szolgáltatásokat nyújtó, háromszintes, 930 négyzetméteres létesítmény hiánypótló beruházás a térségben, hiszen kedvezőtlen időjárási körülmények között, több korosztály számára kínál programlehetőséget. A modern, a Tisza-tóra néző, csodálatos panorámával rendelkező épületben büfé, konferenciaterem, több bérelhető iroda és ajándékbolt is helyet kapott. A KÉRÉSZ Központ parkolóban elektromos személygépkocsik töltésére is lehetőség nyílik.

A beruházás belső elemei:

  • multifunkcionális, ismeretterjesztő kiállítótér,
  • KÉR-ÉSZ-TÉR, melynek elemei például a digitális homokozó,
  • a kérészek életét bemutató VR 360 kisfilm,
  • a Tisza-tó élővilágát fürkésző távcsövek és a Tisza-tó vízszintjét szabályozó ügyességi játék.
  • Babzsák mozi, ahol a projekt keretében készült természetfilm segítségével mutatják be a Tisza-tavat és környékének ismert és kevésbé ismert értékeit
  • természetismereti foglalkozások keretében a természetbúvár labor, digitális mikroszkópok segítik az élményszerű ismeretszerzést

 

Túraajánlatok

A Kérész Központ kiemelt hangsúlyt fektet a tematikus túraajánlatok biztosítására. A természetfotózás iránt érdeklődők részére speciális túrák érhetőek el, amely lebonyolításához természetfotós műhely is kialakításra került. Az aktív turizmus is fontos szerepet játszik a kínálatban, ezért a nyári időszakban szakvezetéssel induló vízi és szárazföldi túrákat biztosít a Központ, például olyan, a Tisza-tónál újdonságnak számító vízi eszközzel, mint az amerikai gyártmányú Schiller water bike. A vízi túrák élményét SUP-ok, kenuk, kajakok segítik a létesítmény úszóműves stégjétől indulva. A vízi eszközök bérlésére is van lehetőség.

A víz felől érkező látogatók számára a Kérész kikötő rendelkezésre áll a Központ meglátogatása idejére.