Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Megint 10 jó könyv, 10 jó strand

bcsheinz
·
2019. július 29.
Megint 10 jó könyv, 10 jó strand

Hol olvass és mit olvass? Ez itt a kérdés…

 

Július van, a nyaralós (és nem a meteorológiai) nyár közepén járunk. A Tisza-tónál maximális feltöltődésre számíthat mindenki, de hogy fokozzuk az élményt, újabb 10 könyvet ajánlunk a BOOK24 közreműködésével.

#1 Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Kelényi Angelika a történelmi regényei után egy könnyedebb, szórakoztatóbb regényt hozott az olvasói számára. A Barcelona, Barcelona azon túl, hogy egy kalandos utazásra hív minket, megismerhetjük önmagunkat a főszereplő által. Romantika, utazás és életérzés egyszerre.

A Tisza-tónál a legkatalánabb érzés Abádszalókon kaphat el, főutcája ugyanis majdnem olyan hosszú, mint a legendás Rambla és tapasz itt is van (tekintve sok a vályogház). Nem is kérdés, itt olvasd: Abádszalóki Strand

 

#2 Fábián Janka: Adél és Aliz

Fábián Janka idén már tíz éve szórakoztatja a hazai olvasókat könyveivel. Számos regénye már a sokadik utánnyomásnál tart. Amióta a Libri Kiadó gondozza életművét a könyvei megjelenése is szemet gyönyörködtető. Adél és Aliz barátságán keresztül egy ármányos és szerelemi történet közepébe csöppenünk. Versengés és gyűlölködés, politikai konspiráció és gyilkosság. Az izgalom garantált. Csajos könyv, nyárra, kis kikacsintással.

Szerintünk a sarudi Kalandparton bérelj egy nyugágyat és olvasd el egy lendületből!

#3 Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Az Agave Kiadónak leginkább a sci-fi és fantasy könyvei lehetnek ismerősek. Viszont az utóbbi időben egyre több krimi, thrillert is kiadnak. Legújabb könyvük, az Elbűvölő feleségem tipikus családi, kertvárosi idillt tár elénk. Minta házaspár életébe tekinthetünk be, azonban a felszín alatt a hétköznapi élet súlyos titkokat rejt. A gyilkosság pedig központi szerepet játszik. Vajon meddig lehetséges fenntartani a látszatot? Te ismered a szomszédjaidat? Ha borzongani akarsz és nem vagy biztos ki napozik melletted, ezzel a könyvvel bújj el. Tiszabábolna csendes, álmos, de gyönyörű szabadstrandja téged vár!

#4 Camilla Läckberg: Aranykalitka

Ha a skandináv krimik királya Jo Nesbo, akkor a királynő egyértelműen Camilla Läckberg. Sötét hangulatú regényei olvasók millióit képesek borzongással eltölteni, nem csak világszerte, hanem itthon is. Új kötete egy kétrészes sorozat első darabja. Egy nő, aki feladta korábbi életet férje kedvéért… Bele is törődött volna mindenbe, ha nem derül ki férje árulása. Innen pedig már nincs választás. Igazságot kell szolgáltatni. Talán nem kell mondanom, nincs ijesztőbb egy bosszúszomjas nőnél. Ehhez a könyvhöz napfény és vidámság kell, kompenzálandó a skandináv éjszakákat… Tiszafüred Szabadstrand?

#5 Nnedi Okorafor: A halálmegvető

Az Agave Kiadó másik újdonsága is különleges élményt ígér.  A posztapokaliptikus Afrika egyik vidékén népirtás zajlik, törzsek vére áztatja a földet. Egy nő, aki túlélte a faluja földig rombolását, és akit megerőszakolt az ellenség tábornoka, a halálban reménykedve a sivatagba megy. Kilenc hónappal később azonban életet ad egy dühös csecsemőnek, kinek haj- és bőrszíne a helyi törzsektől eltérően a homokra emlékeztet. A gyermek élete hamar megpecsételődik. Halálra van ítélve. Szerencsére hamar rájön, több van benne mint azt gondolta. Tiszacsege termálstrandjának egyik árnyas fája alatt akár Afrikában is érezheted magad a könyvet olvasva…

#6 Laurell K. Hamilton: Elátkozott kígyók

Ha egy abszolút elrugaszkodott és más világba szeretnénk utazni, akkor Laurell K. Hamilton könyvét, Az elátkozott kígyókat válasszuk társul. A rendőrbíró és vámpírhóhér Anita Blake abban a hitben él, hogy neki a természetfelettiek világa nem mutathat már semmi újat. Amikor azonban két vérleopárd szerelme, Micah és Nathaniel társaságában a legjobb barátja, Edward esküvőjére repül Florida legdélibb csücskébe, és azt tervezi, hogy hosszú évek óta most először végre felhőtlenül fog nyaralni a vőlegényeivel, hirtelen azzal szembesül, hogy még soha nem tévedett ekkorát. Őrült egy könyv, nincs jobb hely az olvasására, mint a tiszaörsi termálfürdő.

#7 Dr. Csernus Imre: Egy életed van

Idén az ország kedvenc pszichológusa is új kötettel jelentkezett. Az Egy életed van minden eddiginél személyesebb hangvételűre sikeredett. Csernus doki ezúttal arra figyelmeztet, hogy mindannyiunk legdrágább kincse az idő, és úgy kell élnünk, tudatosan, őszintén és bátran. Vajon tudatosan élünk, vagy csak sodródunk, és hagyjuk, hogy a dolgok megtörténjenek velünk? Megélünk minden egyes napot, vagy észre sem vesszük, milyen évszak van körülöttünk? Folyton a múlton rágódunk, vagy a jövő miatt aggódunk, és emiatt a jelen kicsúszik a kezünkből? Az év tizenkét hónapja köré csoportosított gondolatok feltöltenek és utat mutatnak olvasóinak. Oké, ezt a könyvet azoknak írta, akik a Tisza-tóhoz akarnak jönni pihenni. Az “énidő” fontossága, a nyugi, a lelassulás legjobb helye. Melyikre strandra menj vele? Kivételt teszünk: az összesre!

#8 Viola Stern Fisher – Veronika H. Tóth: A Mengele-lány

A zsidókat ért szörnyűségekről már számos könyv napvilágot látott. Elmondható, hogy sose lehet felfogni a történelem ama sötét korszakát. Az Animus Kiadó a témában kiadott könyve, a Mengele-lány ismét emlékeztet minket a rémtettekre. Ugyanakkor megmutatja, hogy a remény és a hit abban, hogy valami megváltozhat és a dolgok jóra fordulhatnak igenis elég erős motiváció a túlélésre. A könyv egyszerre nyomasztó és kiábrándító, de mint mindig az ember és az emberiség történetében valahol ott, a sötét alagút végén felsejlik a fény. Kunhegyes strandján elmerülhetsz és el is veszhetsz a könyvben, de elég felpillantanod, hogy megnyugodj: jó helyen vagy.

#9 R. Lippincott – M. Daughtry – T. Iaconis: Két lépés távolság (Filmes kiadás)

Minden éveben kell egy fiatalokat megszólító regény, amely mindent félresöpörve kibérli magának a sikerlistákat. A Két lépés távolság ilyen történet. A könyv már több hete a sikerlisták élén tanyázik. Két fiatal élete, akik betegségük miatt nem kerülhetnek közel egymáshoz. Vajon a szív vagy az ész parancsa az erősebb? Hogy lehet leküzdeni a vágyat? Kockáztatni kell az életet egy szerelem beteljesüléséért? Zsebkendőre szükség lesz az olvasás során. Romantika, szerelem, fiatalok? Hajt a tűz, a vágy, elbújni mindenki elől? Dinnyéshát csendes, nyugis, szerelmeseknek való. Gyertek ide elolvasni!

#10 Bartos Erika: Pest fényei – Brúnó Budapesten 4.

Bartos Erika, a Bogyó és Babóca sorozat írója és rajzolója, akinek munkásságát számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el, most a fővárost mutatja be a legkisebbeknek. Az írónó válása és alkotói válsága után újraindult karrierjét a kevésbé didaktikus gyermekkönyvek irányába terelgeti, sikerrel. Brúnó sorozata negyedik kötete a Pest fényei olyan kérdésekre adja meg a válasz, mint például a Duna partja régen a mai Pozsonyi úton húzódott? Mit jelent a Sétáló Naprendszer, és kiknek a szobrát láthatjuk a Hősök terén? Ismerjük meg a Füvészkert vagy a Keleti pályaudvar történetét, fedezzük fel az Állatkertet. A kötete elolvasása után a Tisza-tótól meg sem állunk Budapestig. A Tisza-tó 140 km-re van Budapesttől és szerencsére se a fényei, se a zaja nem ér el ide. Aki mégis erre a nyüzsgésre vágyik itt is, annak a karcagi strand egy erős szombat délutánját javasoljuk a könyv olvasására… 🙂

Címkék:
  • gyerekbarát,
  • strandkönyv,
  • strandolás,
  • szabadstrand,
  • termál