Márton-nap ízei: Hol vár libamenü a Tisza-tónál?

November 11-én hagyományosan libával és újborral ünnepeljük Márton napját, amely a magyar gasztronómia egyik legízletesebb eseménye. Az ország éttermei ilyenkor különleges menükkel, ropogós libasültekkel, libamájas előételekkel és ínycsiklandó desszertekkel készülnek. A Márton-napi lakoma nemcsak kulináris élmény, hanem a közösségi ünneplés és a hagyományok ápolásának színtere is. Cikkünkben bemutatjuk, hol lehet a Tisza-tónál asztalt foglalni, ha felejthetetlen libalakomára vágyunk.
Márton-napi ízünnep Sarudon – Libás és vega menüsor a Sulyomban Sarudon
Novemberben újra elérkezik a liba, a bor és a hagyomány találkozásának pillanata – és a Sulyom Tájétterem idén is méltó módon ünnepli meg Márton napját. A Tisza-tó első SVÉT éttermében két teljes menüsorral várják az ínyenceket: egy klasszikus libás séfajánlattal és egy liba-mentes, vega alternatívával, amely ugyanolyan ünnepi élményt kínál.
Bernáth Márton séf különleges fogásai prémium alapanyagokból, modern technológiával készülnek, miközben hűek maradnak a hagyományos ízekhez. Az ételsorhoz gondosan válogatott borajánlások is társulnak, így a gasztronómiai élmény valóban teljes.
A Márton-napi menü 2025. november 5–16 között érhető el.
Asztalfoglalás erősen ajánlott!

Libalakoma a hagyomány jegyében – Márton-napi menü a Kormorán Étteremben
November 8-tól egészen a készlet erejéig libás ínyencségekkel ünnepli a poroszlói Kormorán étterem Márton napját – méghozzá egy igazán hagyományos, mégis különleges menüsorral. A libanyakleves zúzával és zöldfűszeres daragaluskával már az első kanálnál megidézi az őszi ízeket, míg a konfitált libacomb házi szélesmetélttel és fokhagymás tejföllel a klasszikus magyar konyha legjavát kínálja. A birsalmás tiramisu pedig méltó lezárása a lakomának – édes, fűszeres és ünnepi.
Ráadásul a teljes menüsor rendelése esetén 10% kedvezmény is jár, így nemcsak finom, de kedvező is a Márton-napi ünneplés!

Libás lakoma Márton napra – ínycsiklandó élmény Tiszababolnán!
Ha november, akkor Márton nap – és ha Márton nap, akkor liba! A Tutajos Vendéglő Tiszababolna idén is különleges gasztronómiai élménnyel készül: a LIBÁS NAPOK keretében november 6. és 16. között egy ínycsiklandó, hagyományokat és kreativitást ötvöző libás menüsorral várják a vendégeket.
A menüben szerepel sütőtök krémleves füstölt libamellel, két személyes Libalakoma tál, libamáj almás-gesztenyés töltelékkel és sült parafa alma kényezteti az ízlelőbimbókat.
Lesz még klasszikus ropogós libacomb hagymás tört burgonyával, vaslapon sült tanyasi libamáj tokaji aszús szőlővel, pirított dióval és vajas burgonyapürével – igazi ínyencség.
És végül egy mennyei desszert: mangós-mascarponés-keksztorta gránátalmaszósszal.
Asztalfoglalás: 30/880-51-54

Márton-napi lakoma a Tiszaörvényi Hableány Hotelben
A Tisza-tó partján, festői környezetben várja vendégeit a Tiszaörvényi Hableány Hotel, ahol a hagyomány és a gasztronómia kéz a kézben jár. Az étterem híres vendégszeretetéről, házias ízeiről és arról, hogy minden alkalmat különlegessé varázsol – nincs ez másként Márton napján sem.
2025. november 8. és 12. között a Hableány konyhája igazi ínyencségekkel készül Márton-napjára.
A menüben szerepel:
– Falusi libaleves lúdgége tésztával és zöldségekkel, amely a vidéki ízeket idézi meg, és tökéletes kezdete egy tartalmas lakomának.
– A Márton-napi bőségtál, amely négy fő részére kínál gazdag válogatást: kemencés libacomb, töltött libanyak, tanyasi sertésjava, ludas kása, baconos sertésszűzérmék, párolt lila káposzta és burgonyapüré
– Végül, de nem utolsó sorban, a „Lidláb” pohárkrém gondoskodik az édes lezárásról.
Az étterem kiszállítást is vállal, bankkártyát és SZÉP kártyát is elfogad, de a látogatás csak előre egyeztetett időpontban lehetséges Tiszafüreden.
Asztalfoglalás és rendelés: 59/353-333.


