Welovetiszato
Welovetiszato

Bringás megálló – Nádas Cafe Grill Bár Poroszló

Galkó-Fenyves Barbara
·
2024. június 24.
Bringás megálló – Nádas Cafe Grill Bár Poroszló

Street food Poroszló szívében

A Nádas Cafe Grill Bár 2022 tavaszán nyitotta meg újra kapuit megújult arculattal, remek ételekkel és italokkal Poroszló szívében. Az ételkínálat főleg hamburgerekből áll, de találunk pulled-pork tálat, halas ételeket és lepényeket is. A bár Poroszlón a gát mentett oldalán található, a gátról a városba vezető út mentén.

Tamás 2022 áprilisa óta üzemelteti a Nádas Cafe Grill Bárt. 18 éves kora dolgozik a vendéglátásban, 11 évig a Fehét Amúrban dolgozott, telente pedig Tirolban, ahol étteremvezető is volt, Németországban pedig felszolgálóként állt helyt a vendéglátásban.

A régi bár 2021 őszén már nem is volt nyitva, előtte is csak főleg hamburgert árultak. Tamás rengeteg újítást vitt a helyre, az étlapra. Rántott hús, rántott sajt és cigánypecsenye nincs és nem is lesz, helyette kárpótolja a vendégeket a 12 féle hamburger, az isteni finom tálak és a halas ételek sokasága. Újdonság az is, hogy minden hónapban tartanak egy rendezvényt is, melyeknél mindig más a tematika: retro parti, koktél parti, stand up est, stb.

Nádas Cafe Grill Bár újraindulás

Az átvétel után kisebb felújítások voltak az épületen, megújultak a háttér helyiségek, valamint a terasz zárt lett, hogy esős, hideg időben is be lehessen ülni a helyre. Mindent látványkonyhában készítenek, minden rostlapon készül, nem főznek, csak sütnek. Az összes étlapon szereplő ételt Tamás találja ki folyamatos kísérletezéssel. Ezért is vannak vegán, tejmentes és lisztmentes ételek is az étlapon. Mindig van hétvégi ajánlat is, melyet Tamás próbál folyamatosan frissíteni.

A bár ételkínálata

A tulajdonos próbál mindig minden nyitásra fiatalos étlapot összeállítani úgy, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő ételt. Fő vonal a burgerek, abból 12 fajta található az étlapon: marha, csirke, harcsa burger, herkentyű burger, és a legújabb a Nádas burger, ami egy saját találmány. Talán ez a legütősebb étel jelenleg az étlapon, ami sokak elmondása szerint brutális: marhahús alapon tépett hús, bacon, grill camambert, jalapeno és az egész egybe van sütve egy sajttal…A titok egy része a hamburgerhúsban rejlik, ami amúgy natúr, egyáltalán nincs fűszerezve azért, hogy a hamburger húsnak legyen hús íze. Ez egyébként érlelt marhahús faggyú nélkül, marhaszegy lapocka. A hamburger szósz van fűszerezve, aminek a receptje nyilván titkos 🙂

Ezen kívül vannak finger food-ok, harapnivalók, mozzarella és hagymakarikák, garnéla és ráktorpedó,töltött lepények, melyek között édesek is (áfonyás, mogyorókrémes), na és még 2 ütős étel, a csülök és az oldalas. Az utóbbi kettőt mi is próbáltuk és isteni finomak voltak! Ami még nagyon tetszik nekünk, hogy gyros tál helyett pulled pork tál van.

 

Nádas Cafe Grill Bár alapanyagok

Trendi, ha egy étterem tulajdonos úgy nyilatkozik, hogy “csak kizárólag helyi, kiváló minőségű alapanyagokkal dolgozunk”. Az utóbbi itt is megállja a helyét: az alapanyag, kiváló, prémium minőségű. Számos alapanyagot nem a Tisza-tavi termelőktől szereznek be, mert mindent nehéz lenne a környékről beszerezni. Viszont a grill bár alapanyag beszállítója mindenben Tamás rendelkezésére áll. Amit kitalál és aktuálisan nincs, a következő hétre lesz. Ezért is 3 éve ugyanaz a marhahús a hamburgerbe. A hamburgerzsömle viszont a helyi pékségből származik.

Italkínálat

A belső részben három nagy hűtő található rengeteg féle itallal:  csapolt és üveges sörök, üdítők, borok széles választéka. De készítenek házi limonádét, alkoholos és mentes koktélokat, valamint alap egy jó helynél a még jobb kávé, cappuccino, és nyáron pedig a jeges kávé

Árképzés, nyitvatartás

Tamás saját árképzéssel dolgozik, nem figyeli a konkurencia árakat, nála inkább lélektani határ van az eladási és beszerzési áraknál. Ha emelésről van szó, akkor előtte mindenféleképpen a beszállítókkal próbál egyezkedni.

Nyáron heti 6 napot tartanak nyitva, a hétfő kivételével 10 órától 8 óráig várják vendégeiket.

(2) Facebook

Ma van!

Nincsenek mai programok.

Programnaptár

2024július

h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
5
15
16
17
18
22
23
24
25
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
heti program