Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

5 szuper 5let április 13-14 hétvégére a Tisza-tónál

bcsheinz
·
2019. április 4.
5 szuper 5let április 13-14 hétvégére a Tisza-tónál

#1 Tavaszi Zsongás Tiszafüreden

Most, hogy itt a jó idő, minden gyermek a szabadba vágyik, és a szülőknek is könnyebb, ha a kicsiknek van hol levezetni a felesleges energiát. Erre remek alkalom az április 13-án, szombaton tartott egész napos Tiszafüredi Tavaszi Zsongás a belvárosban. A szervezők családi játszótérrel, húsvéti forgataggal, kisállat simogatóval, tojásfestéssel, kézműves bemutatókkal és vásárral várják a családokat.

A programról több információ itt.

Nagyobbakkal vagy felnőtt társasággal viszont jó program a tiszafüredi vízpart. A szabadstrandon már kinyitottak a büfék és a kocsmák, kiülhetünk a vízpartra sült halazni, lángosozni és fröccsözni. A szabadstrand partján sokan horgásznak, tapasztalatból mindjuk, ha valaki vinni akar haza frissen fogott halat, meg lehet velük alkudni :).

 

#2 Bringatúra kevéssé járt utakon a Tisza-tó körül

A Tisza-tavi Kerékpáros Centrum is kinyitott pár hete, nekivághattok a tó megkerülésének vagy egy rövidebb túrának. Tipp: ha tényleg csendre, nyugalomra és zavartalan bringázásra vágytok, akkor ne Abádszalók felé induljatok el, hanem északra, Tiszacsege irányába. Ott átkelve a komppal, a túlparton visszagurulhattok Poroszlóig, majd onnan Tiszafüredre a 33-as főúton, az össz táv kb 40 km. A lényegesen kisebb kerékpáros, motoros forgalom miatt országúti kerékpárosoknak ez a kör zavartalan tekerést biztosít.

 

#3 Kunmadaras – Drag piknik a motorok szerelmeseinek

Április 13-án, szombaton soha nem látott mennyiségű épített motort (dragbike) láthatsz Kunmadarason a Katonai repülőtéren. A versennyel egybekötött piknik nem csak az apukáknak vagy vagány anyukáknak lehet jó program, hanem arra is nagyon jó lehet, hogy a gyerekeket bevezessük ebbe a világba. Ha pedig mégsem érdeklődnének a motorok iránt, akkor az ingyenesen igénybe vehető játszóház lefoglalja őket addig, ameddig a szülők a versenyt és a kétkerekűket nézik.

Részletekért kattintsatok ide.

 

#4 Tiszaörvény – Szabics kikötő ártéri virágtúrák

A túrák során a természetkedvelők megnézhetik a tavaszi ártéri erdőket és a tavasz első hírnökeit áprilisban minden szombaton 11:00 órától. A virágok, döngicsélő rovarok, csiripelő madarak garantálják az élményt családok, párok, baráti társaságok számára egyaránt. A Tisza-tó tanösvényein meseszép vízi-vízparti élőhelyeket keresnek fel a túra során.

Itt találjátok a Szabics kikötőt.

 

#5 Nagykörű, faluséta és cseresznyevirágzás

Grosz Tamás Fűszerész vezetésével faluséta és vezetett kert túra lesz szombaton Nagykörűn. A cseresznyefáiról híres faluban ilyenkor minden virágba borul, a hófehér fák mellé bogárzümmögés és cseresznyés anektodák járnak. Tamás kertje pedig egy arborétum és Bálint gazda gyümölcsöskertje egyben: érdemes megnézni dísznövény és gyümölcsfa birodalmát. Aki a Tisza bal partjáról érkezik (Abádszalók, Tiszafüred, Hortobágy, Karcag), az a nagykörűi komppal át tud kelni a túlparti faluba.

A program információ itt.

Címkék:
  • ártéri túra,
  • Nagykörű,
  • Tiszafüred,
  • Tiszaörvény