Welovetiszato
Welovetiszato

3 pünkösdi rendezvény a Tisza-tónál és a Hortobágyon

Galkó-Fenyves Barbara
·
2024. május 16.
3 pünkösdi rendezvény a Tisza-tónál és a Hortobágyon

Használd ki a pünkösdi hosszú hétvégét!

Családi és kulturális programok, gasztronómiai események, hagyományőrző rendezvények- a pünkösdi hosszú hétvége számtalan izgalmasabbnál izgalmasabb lehetőséget kínál a kikapcsolódásra.

Pünkösdi Gasztro és Zenei Piknik – Tiszafüred

Szombaton, május 18-án igazi piknik hangulat vár a Tiszafüredre látogatókra! A Gasztro és Zenei Pikniken az ízek és a zene találkozik a természet szívében, a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban.
Egész napos főzőverseny, játékos programok, este pedig koncertek szerepelnek a terítéken. Fellép a Follow The Flow valamint a TNT zenekar, az éjszakét pedig DJ-k teszik mozgalmassá.
Az egész család számára szórakozást nyújtanak a szervezők, legyen szó csónakázásról, lovaskocsikázásról, gyerekprogramokról, ugrálóvárról vagy vidámparkról, mindenki talál kedvére valót.

További információ: Pünkösdi Gasztro és Zenei Piknik

28. Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó

A Hortobágyi Gulyásverseny és Pásztortalálkozó rendezvény a rideg tartásban élő szürke marhát vigyázó pásztorok, gulyások körében még ma is élő hagyományokat, mesterségük fogásait kívánja bemutatni 2024. május 18-án. Az ország számos pontjáról érkező gulyások és az utánpótlást képviselő bojtárok egymással versengve bizonyíthatják mesterségbeli tudásukat.

A főbb versenyszámok, melyek mindennapi munkájuk során előforduló feladatokból tevődnek össze a következők: marhakifogás, vízhúzás, pányvadobás, gulyásbot és karikás ostor használat. A kétnapos Gulyásverseny elmaradhatatlan záróakkordja minden évben a közreműködők és a közönség közös csergetése.

A Gulyásverseny jó hangulatát kellemes népzene adja, mely egy táncház keretében a látogatóknak is nagyszerű programot biztosít az aktív szórakozás érdekében.

PikNik Mozi – Tiszaszőlős

A PikNik Mozi május 18-án Tiszaszőlősre látogat! A piknik mozi valójában egy kert-mozi, amely egyben egy délutántól késő estig tartó rendezvény. A kilátogató vendégek már délutántól megérkeznek a pokrócukkal, piknik kosarukkal és élvezik a szabadtéri hangulatot majd a vetítést.

A kényelmesebbek és a korán érkezők akár padon ülve, míg a romantikusabbak a saját pokrócukon fekve élvezhetik a filmnézést a csillagos ég alatt.

Film: Indul a bakterház

Kapunyitás 18 órától,a filmvetítés kezdete pedig naplemente után, 20:00 óra magasságában lesz.

Helyszín: Tájház és Víztorony udvara

A rendezvény ingyenes.

Érdemes időben érkezni, hogy biztosan legyen hely. Töltsd fel a piknikkosarad, hogy legyen enni- és innivalód is a filmnézés közben.

Ma van!

Programnaptár

2024június

h
k
sz
cs
p
sz
v
27
28
29
30
31
1
6
3
4
5
6
7
10
11
12
13
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
heti program