Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Tisza-tó-átevezés és átúszás – Abádszalók

  • Időpont:2021. augusztus 7. Egész napos
  • Helyszín:Tisza-tó Strand - Abádszalók
  • Belépődíj:Ingyenes

Evezd át vagy úszd át a Tisza-tavat az abádszalóki nyár legnagyobb vízi futamán!

Sőt! Aki igazán sportos egymás után mindkét módon átszelheti a tavat. A távot mindkét módon teljesítőket külön éremmel jutalmazzák. A Tisza-tó Átevezés és Átúszás közös rendezvény, ugyanakkor a két eseményre külön nevezést kell leadni.

Tisza-tó átevezés útvonal és táv

Mindkét verseny távjának szabadon neki lehet vágni 9:00-13:00 között, de figyelni kell arra, hogy ha mind úszást, mind az evezést teljesíteni szeretné a jelentkező, akkor időben vágjon neki a távnak, hogy a rajtidőbe beleférjen és 16:00 óráig be tudja fejezni a versenyt.

Átevezés: Abádszalók – Kisköre – Abádszalók: 8 km

Átúszás: Abádi-öböl: 3,5 km

Tisza-tó átevezés nevezési határidők

Végső nevezési határidő: 2021. augusztus 3. Helyszíni nevezésre nincs lehetőség!

Átevezés nevezés | Tisza-tó 2021 (tiszato2021.hu)

Átúszás nevezés | Tisza-tó 2021 (tiszato2021.hu)

Szintidő

A Tisza-tó Átevezés és az Átúszás szintideje 2-2 óra, ezért a szervezők azt kérik, hogy aki várhatóan ennél lassabban teljesíti a távot, időben álljon rajthoz, mert mind az evezőfolyosót, mind pedig az úszófolyosót 15.30 óráig el kell hagyni. Aki az Átúszást és az Átevezést is teljesíteni szeretné, vegye figyelembe a két táv megtételéhez szükséges időt.

Esőnap

2021. augusztus 14. és augusztus 21.

Amennyiben az Országos Meteorológiai Szolgálat 2021. augusztus 05. 13:00 órás hivatalos előrejelzése alapján az időjárási körülmények alkalmatlanok az esemény lebonyolítására, a szervezők az esőnapra teszik át az eseményt.

A versenyt érintő aktuális információkat (időjárás, közlekedés, esetleges halasztás stb.) a Szervezők a balatonatavezes.hu oldalon megjelentetett hivatalos közleményekben teszik közzé. Kérjük ezen közlemények nyomon követését.

Kategóriák, időmérés, díjazás

Online emléklap

Az esemény honlapján, a rajtszám alapján minden induló elérheti saját, egyedi névre szóló emléklapját. Az emléklap azonnal megosztható, letölthető.

Befutó érem

Azok, akik mind az Átevezést, mind pedig az Átúszást teljesítik emlékérmet kapnak.

Időmérés

  • A rajt és célvonal között minden hajóegység idejét mérik a szervezők. A hajók a rajtszámaik alapján kerülnek azonosításra.
  • A fordulónál és a célban a versenybírók olvassák le a rajtszámokat. A bírók munkáját segíti, ha az lehaladók bemondják a rajtszámukat.
  • A verseny alatt a rajt, forduló és célidő kerül rögzítésre.
  • Az egyes kategóriákban az 1-3 helyezett kerül díjazásra.

Tisza-tó átevezés helyszín

Az esemény helyszíne az Abádszalóki Strand. Itt kell a verseny előtt regisztrálni, rajtszámot átvenni, majd innen lehet nekivágni a versenynek. Mindkét pálya rajtja és célja ugyanitt, a strandon van, a versenyek eredményhirdetésére is itt kerül majd sor.

További információ

W: Tisza-tó 2021 (tiszato2021.hu)