Welovetiszato
Welovetiszato

Tisza-tavi fél napos e-bike túra a HNP szervezésében

  • Időpont:2021. augusztus 19. 08:00 - 12:00
  • Helyszín:Kemény kastély - Tiszafüred
  • Belépődíj:8000 Ft/fő

E-bike-kal a Tisza-tó körül

Idén indultak az első e-bike túrák a HNP szervezésében. A tavaly ősszel beszerzésre került 15 darab e-bike már alig várta, hogy használatba vegyék őket. Ezeket viszont elsősorban a szervezett túrákon lehet használni. Az e-bike túrákon azért érdemes rész venni, mert az esemény során olyan védett területekre juthatnak el a résztvevők szakképzett túravezetők segítségével, amelyek önállóan nem járhatóak be.

Az e-bike-ról

Az e-bike egy olyan kerékpár, amelyik kis teljesítményű (általában 250W-os) elektromos motorral rendelkezik, mely csökkenti a pedálozáshoz kifejtendő erőt. A kerékpározást a korszerű akkumulátor technika is segíti, mellyel a kerékpár súlya 20 kg környékén marad.
A lehető legkorszerűbb mérő és vezérlőrendszer biztosítja az ember-gép harmonikus együttműködését.

E-bike túra útvonala: Tiszafüred-Poroszló-Tiszafüred

Túra hossza: 20 km

E-bike túra szintemelkedése: 0 m

Túra nehézsége: Könnyű

Túra időtartama: Fél napos (kb. 4 óra)

E-bike túra ára:

8000 Ft/fő, amely tartalmazza a kerékpár használatot, a túravezetést, a Tisza-tavi Vízi Sétány belépőjét és egy ebédet (tiszai halászlé vagy bográcsos gulyásleves).

E-bike túra leírása:

Indulás Tiszafüredről a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság tulajdonában lévő Kemény-kastély védett parkjából, ami közvetlenül az EuroVelo kerékpárút mellett található.

A találkozó után a 33-as főúttal párhuzamosan kerékpározik a csapat Poroszlóra a Fűzfa Kikötőbe, ahonnan csónakokkal jutnak el a Tisza-tó első tanösvényéhez, a Tisza-tavi Vízi-sétányhoz, ahol testközelből, egy 1.5 km hosszú pallóúton sétálva interaktív elemekkel és különböző megfigyelő helyekről a különleges vízi világgal ismerkedhetnek meg.

A tanösvény látogatása után egy finom ebéd vár mindenkit a Fűzfa Étteremben, majd visszaindul a csapat Tiszafüredre, ahol a Morotva Kerékpáros Pihenőparkon átkerekezve érkeznek meg a Kemény kastélyhoz.

Jelentkezés:

Hortobágyi Nemzeti Park (hnp.hu)