Welovetiszato
Welovetiszato

Őszesti madárles a Hortobágyon

  • Időpont:2023. október 14. Egész napos
  • Helyszín:Pusztai Állatpark - Hortobágy
  • Belépődíj:26 670 Ft/fő

Több alkalmas és helyszínes darules program budapesti indulással és érkezéssel

Az ősz nem csak a bezárkózás, elmúlás, az egyre hosszabbodó éjszakák, a télre való készülődés ideje – a természet még október végén is tartogat izgalmas élményeket: az őszi nagy utazásuk során pár hétig nálunk állomásozó darvak tömegeinek lélegzetelállító látványa határozottan ezek közé tartozik!

A madárles túra helyszíne a Hortobágy, ami az ország legnagyobb és legrégebbi nemzeti parkja, az UNESCO Világörökség része.  A nemzeti park egész területe bioszféra-rezervátum, vízi élőhelyei nemzetközileg is védettek.

Programterv:

Az esti darumegfigyelés résztvevőinek a programcsomag részeként lehetőségük van a délelőtt során díjmentesen ellátogatni az autentikus pusztai hangulatot életre keltő Pusztai Állatparkba,ezért érdemes már a 13.00 órás (novemberben 12.00) gyülekező előtt 1-2 órával a helyszínre érkezni, hogy legyen idő az állatpark lakóival megismerkedni.

13:00-kor (novemberben 12.00) a vendéglátók ízletes és laktató, helyi alapanyagokból készült ebéddel várják a jelentkezőket: egy hagyományos pusztai fogást kóstolhatnak meg, a slambucot.

Ezt követően a főszerepet a Hortobágy madárvilága, különösen az itt vendégeskedő darvak veszik át. Az ebéd utáni bevezető előadás és vetítés során a csoport megismerkedhet túravezetőikkel is.

Ezután a jelentkezők terepjárókba szállnak és a darvak nyomába erednek. Meglátogatják őket a táplálkozóhelyeken, majd az arra legalkalmasabb helyen megtekintik, amint a lemenő napkorong előtt elhúznak a darvak a puszta felett éjszakai nyugvóhelyük felé tartva.

Minden terepjáróhoz tartozik egy erős nagyítású, állványos teleszkóp távcső, valamint szükség esetén a vendégeknek kézi távcsövet is biztosítanak a szervezők.

Jelentkezés:

Szállnak a darvak… Őszesti madárles a Hortobágyon – Jelentkezés vagy egyéni időpont kérése

Legalább 4 fő jelentkezése esetén ezt a túrát tetszőlegesen választott, egyéni időpontban is szívesen megszervezik (október-novemberben). 4 főnél kevesebb résztvevőre is le lehet adni előjelentkezést, ez esetben akkor valósul meg a túra, ha a preferált időpontra elegendő előjelentkezés/befizetés érkezik be.

 

A program díja:

bruttó 26 670 Ft/fő

A díj tartalmazza:

  • látogatás a Pusztai Állatparkba
  • egy étkezés (egytálétel, tradicionális magyar pásztorétel helyi alapanyagokból)
  • izgalmas és érdekes bevezető előadás a darvakról
  • terepjárós, profi távcsöves madármegfigyelés
  • egyedülálló, szakértői túravezetés
  • 27% áfa

A túra minimum 4 fő részvételével indul, egy alkalommal maximum 12 főt tudnak a szervezők fogadni.