Welovetiszato
Welovetiszato

Kincskeresés, darules és játékos interaktív túra – Tiszaigar

  • Időpont:2021. október 23. 10:30 - 14:30
  • Helyszín:Tiszaigari Arborétum és Kulcsosház - Tiszaigar
  • Belépődíj:3000 Ft/felnőtt, 2000 Ft/gyerek

Interaktív tanösvény, kincskeresés és darules a Tiszaigari Arborétumban

Egy különleges ismeretterjesztő túrára invitálunk Titeket a Tiszaigari Arborétumba. Ha még nem jártál itt, akkor azért gyere el, ha meg már voltál ezen a csodás helyen, akkor most egy teljesen más oldaláról ismerheted meg ez a különleges arborétumot. Megtudhatod, hogy kik, mikor és miért alapították, milyen titkokat rejtenek a gondosan ültetett fák és virágok, SŐT! Betekintést nyerhettek a méhek titokzatos világába és a mézkészítésről is megtudhattok ezt-azt, valamint a túra során meglátogatunk egy 400 éves fát is, a Mátyás fát. A saját szervezésű túra tele lesz érdekesebbnél-érdekesebb információkkal, melyeket már jó előre beszerkesztettünk egy alkalmazásba.

Az arborétumot ennek a telefonos alkalmazásnak a segítségével járjuk be, mely kincskereső játék is egyben. Ez az alkalmazás társunk, segítőnk lenne abban, hogy minél érdekesebben és hasznosan teljen el ez a pár óra. De ha nem akarod, akkor nem kell elővenned az okos telefonodat, mert minden hasznos infót el is mondunk az állomásoknál. Lesznek persze pihenős-beszélgetős részei is a túrának, ahol csak úgy rácsodálkozunk majd a minket körbe vevő természetre.

Az alkalmazás abszolút felhasználóbarát és úgy állítottuk össze a tartalmát, hogy gyerekek, családok is könnyen tudják használni. A túra elején lesz egy ismertető, ahol elmondjuk, hogyan érdemes a tartalmakat kezelni.

Interaktív tanösvény, kincskereső játék

Az interaktív tanösvény 2 körből áll, plusz külön van a felnőtteknek és külön a gyerekeknek is 1-1 kör. A gyerekeknek készült kör a kincskereső játék, mivel az állomásokon egy 9 részből álló játék darabjai vannak elrejtve és néhány bónusz meglepetés ?

Mindegyik körhöz GPS pontok, állomások vannak rendelve és minden állomásnál előre feltöltött információkat tölt be az alkalmazás. Az alkalmazást csak a helyszínen lehet használni a túravezető által megadott kód segítségével.

A túra első felében a felnőtt kör és a kincskereső kör ugyanazon a területen halad. A kincskereső kör végeztével a jelentkezők a Mátyás-fa felé veszik az irányt, ahol meghallgatják a fa legendájához kapcsolódó mesét. Közben a túravezető érdekes információkat mond el a 400 éves fáról és az arborétumról. Ezután a csoport az arborétumban található játszótérhez megy. Itt megpihen a csapat és minden résztvevő vendég egy bögre teára és egy kis réteses csemegézésre. Ezután kezdődik a második kör, ami már kincskeresés és egy kicsit tanulás is egyben ? A második kör végén a csapat megnéz egy 15 perces mesét a darvak életéről, majd ezután egy izgalmas, online kvízzel zárul a nap.

Darules az arborétumban

Az ősz a Tisza-tónál és a Hortobágyon a daruvonulás időszaka is. Ezek a hatalmas, különleges madarak az éjszakát vizenyős terülteken töltik, de nappal előszeretettel keresik fel a kukorica tarlókat. Van is egy ilyen terület pont az arborétum mellett, a Mátyás fához közel. A darvak 8 óra után egyre nagyobb számban gyűlnek itt össze és egészen estig maradnak, mert a rengeteg elszórt kukorica ott tartja őket. A program során a Mátyás fához is ellátogat a csapat, így a résztvevők a darvakat is meg tudják lesni.

Fontos infók a túrához:

  • A telefonos alkalmazás gps és internet alapú, a túra alatt szükség lesz mobilinternetre.
  • A túra előtt az alkalmazást célszerű otthon letölteni a mobiltelefonra.
  • Ételt és italt érdemes bepakolni, mivel egyenlőre a területen nincs büfé és automata sem, DE…a 2 kör között a csapat megáll majd az arborétum közepén található kulcsosháznál és mindenki a vendégünk egy bögre teára és egy kis rétesre ?
  • Vízálló, kényelmes cipő, réteges öltözet szükséges. Az arborétum esős időben is teljesen jól bejárható, az útvonal mentén számos esőbeálló is található. A Mátyás fa viszont egy szántóföld közepén van, ahova földút vezet, ezért esős idő esetén érdemes vízálló lábbeliben jönni.
  • Az arborétumi 600 forintos belépőt a bejáratnál az automatánál szükséges megváltani.

A túra díja

Felnőtteknek 3000 Ft/fő, gyerekeknek 2000 Ft/fő.

Túra jelentkezés

Ha szeretnél egy tartalmakkal teli szép napot eltölteni ezen a csodás helyen, akkor küldj egy e-mailt a barbara@welovetiszato.hu e-mail címre vagy írj nekünk a We Love Tisza-tó | Facebook oldalán és tájékoztatunk a további részletekről.

Várunk szeretettel ?

További Tisza-tavi programok: Programok – Welovetiszato