Welovetiszato
Welovetiszato
  • Podcast

Tiszaörsi Fürdő – Tiszaörs Fürdőtelep

A tiszaörsi fürdő a Tisza-tó régió egyik legrégebbi termálstrandja. A fürdő a létrejöttét az 1932- ben kőolaj fúrás során feltört alkáli hidrogénes jódtartalmú forró víznek kösz9nheti. A forrásból 51 C-os víz tör fel, amit fürdésre alkalmas hőmérsékletűre hűtenek le. A kiváló minőségű termálvíz lehetőséget teremtett, hogy megépüljön a fürdő, mely azóta is egész évben várja az ide látogatókat.

A tiszaörsi fürdőben 3 termélmedence szolgálja a pihenni és gyógyulni kívánó vendégeket:

Fedett medence


A retró stílusú, sárgás-barnás hullámpaszerkezet alatt a fürdő legmelegebb vizű medencéje található, ahova a gyógyulni vágyók közvetlen az oltözőépületből és a strand parkojából is beléphetnek. A víz 36-39 fok között (évszaktól, külső hőmérséklettől függően). A termál vízet 2006-ban gyógyvízzé nyilvánították. 36-38 C-os vize gyógyítólag hat mozgásszervi, reumatológiai betegségekre, valamint nőgyógyászati és idegrendszeri problémákra. De különösen a téli időszakban a forró víz kedvelőinek is ajánlott, akik csak egy kellemes ellazulásra, kikapcsolódásra vágynak. A téli hónapokban kifejezetten meghitt hangulatot biztosít a kinti havas táj és a sárgás palán átszűrődő fény és a gőzölgő melegvíz kontrasztja.

Gyógyúszómdence


A feszített víztükrű 33 m-es medence, melynek termál vízét 30-32 fokosra hűtik vissza, kiválóan alkalmas úszásra, sportolásra. A medence fokozatosan mélyül, így tapasztalatlanabb úszók is élvezhetik a strandolás örömeit. Mivel a medence a tiszaörsi fürdő közepén helyezkedik el, remek körpanoráma nyílik minden irányba.

W: http://www.tiszaorsfurdo.atw.hu/

E: t.orsfurdo1@freemail.hu

M: 36 30 513 6308

C: 5362, Tiszaörs Nefelejcs u. 2.

F: https://www.facebook.com/tiszaorsifurdo/