Welovetiszato
Welovetiszato

Programkavalkád a Tisza-tónál július első hétvégéjén

Galkó-Fenyves Barbara
·
2024. július 4.
Programkavalkád a Tisza-tónál július első hétvégéjén

Hétvégén is vár a Tisza-tó!

Ezen a hétvégén sem a jó időben, sem a programokban nem lesz hiány a Tisza-tónál. Főzőfesztivál, régiségvásár, vízi túrák, palancsinta party, SUP oktatás és túra, hortobágyi programok valamint családi nap vár a Tisza-tóra látogatókra.

Tiszafüredi Régiség-és Kézműves Vásár

Mostanra már hagyománnyá vált, hogy minden hónap első szombatján megrendezik a Tiszafüredi Régiségvásárt a Kastély körúton. Ez a Tisza-tavi régió legnagyobb régiségvására. Az árusok nagyon lelkesek és minden hónapban szebbnél-szebb és különlegesebb portékákkal vonulnak fel a strandhoz vezető utcán. Igazi csemege ez a program azoknak, akik szeretik a történelmet, az antik tárgyakat és az igazi különlegességeket. A vásár reggel 8 órától kora délutánig várja az érdeklődőket.

Májustól megújult a régiségvásár, ugyanis kapott maga mellé egy kézműves vásárt is, ahol főleg Tisza-tavi termelők és kézművesek árulják finomabbnál-finomabb termékeiket és szebbnél-szebb portékáikat. Helyi termelői lekvárok, szörpök, sajtok, kerámia virágok, szőnyegek, olajok, gyógyteák, horgolt termékek, táskák, húsáruk és még sorolhatnánk tovább a várható piaci kínálatot.

SUP oktatás és túra – Tiszafüred

Elindultak a szervezett túrák a Kérész Központban Tiszafüreden. Ezen a szombaton 10.45-től tartanak oktatással egybekötött SUP túrát, melyet minden szombatra beütemezett a Kérész Központ. Tiszafüred azért is az egyik legjobb suppozós hely a Tisza-tónál, mert egészen kis távolságokon belül is vannak csodás és érintetlen területek. A

Az 1-2 órás, kezdőknek tartott túrákat úgy is meg lehet tenni, hogy alig távolodunk el vízreszállási helytől. A tiszafüredi holtágon belül, a sziget megkerülésével max fél-egy órás programot is lehet csinálni, de a holtágból 3 csatornán is elindulhatunk felfedezni a környéket.

További információ: Túrák Archive – Kérész Öko- és Aktív Turisztikai Központ Tiszafüred (keresz.hu)

SUP oktatás

Családi sportnap Tiszafüreden

Szombaton nem lesz hiány programokban Tiszafüreden, mert a piac és a SUP túra mellett a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban családi napot is tartanak.

Tiszacsegei Halászlé Fesztivál

Idén tizenhatodik alkalommal, július 6-án szombaton rendezik meg a nagy sikerű halászlé fesztivált Tiszacsegén. A gasztronómiai élvezetek mellett családi programok, kirakodó vásár, vidámpark és szórakoztató műsorok várják az érdeklődőket a komp melletti rendezvényhelyszínen.

Csak erre a hétvégére rengeteg hal érkezik a helyszínre, hiszen halászlé és sült hal készül belőle.  Évről évre különleges gasztro eseménynek számít ez a programlehetőség. A hagyományőrző esemény célja a halfogyasztás és a halászléfogyasztás népszerűsítése. A Halászcsárdában egész nap rotyog a finom halászlé, amelyet bárki megkóstolhat.

A finomságok mellett természetesen szórakoztató programokban sem lesz hiány. Családi és gyermek programok teljes kavalkádja is várható, valamint népművészeti kirakodóvásárral, hatalmas gólyalábas produkcióval is várják az érkezőket. Napközben egymást fogják váltani a jobbnál-jobb fellépők, este pedig fellép Király Viktor és Radics Gigi!

Újabb kiállítás Tiszaderzsen

Ezen a héten, július 6-án Bernát Zsófia Festőművésznőt várják szervezők a Magőrlő Művészeti Központba Tiszaderzsen. Ő egy rendkívüli érzékenységgel megáldott Művész. Bernát Zsófi anyai nagyapja, Rippl-Rónai József nevelt gyermeke volt. Zsófi diploma munkáját, az Amnesty Internatioal reklámot az egyetem bemutatta a 2018-as Velencei Biennálén.

A megnyitón beszédet mond Horváth János Milán művészettörténész.
Cím: Tiszaderzs, Kossuth Lajos utca 6.

Palacsinta Party Poroszlón

Ennek az édes finomságnak fognak tisztelegni 2024. július 6-án Poroszlón. Palacsinta sütés és kóstolás a Millenniumi Emlékparkban a Sámli Klub közreműködésével.

Ezek kívül kézműveskedés, csillám tetkó készítés és helyi termékek vására várja az érdeklődőket.

Vadlovak hétvégéje – Hortobágy

Július első hétvégéjén rövid vadlovas szakvezetést tart a HNP, melynek során közelebbről megismerhetik az érdeklődők a Vadaspark vadlovait.

A vadaspark fakultatív programja továbbá az extra szafari, melynek során terepjáró segítségével megtekinthető a bemutató legelők vadlóháreme a rekonstruált őstulkokkal együtt.

További információ: Vadlovak hétvégéje a Hortobágyi Vadasparkban – Welovetiszato

Hortobágyi Vadaspark

Ma van!

Nincsenek mai programok.

Programnaptár

2024július

h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
5
15
16
17
18
22
23
24
25
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
heti program