Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
 • heti program
 • Podcast

V. Baráti Pergető találkozó,horgászverseny – Sarud

 • Időpont:2020. november 6. - 2020. november 8. 16:00 - 15:00
 • Helyszín:Élményfalu - Sarud
 • Belépődíj:25 000 Ft/fő

Három napos horgászverseny a Sarudi-medencében

Bár az időjárás és a Tisza-tó lassan a téli arcát mutatja a hajnali fagyok miatt, a horgászokat ez sem riasztja vissza. A rendezvény nem is igazán horgászverseny, hanem inkább egy baráti horgász találkozó, melyet immár 5. alkalommal rendeznek meg Sarudon.

Program

2020. november 6. péntek
 • Érkezés, bemelegítés

2020. november 7. szombat

 • Reggeli, megnyitó
 • I. forduló
 • Ebéd
 • II. forduló
 • Vacsora
2020. november 8. vasárnap
 • Reggeli
 • III. forduló
 • Ebéd
 • Eredményhirdetés
 • Szabad program/ hazautazás

A horgászverseny részvételi feltételei

A versenyen 2 fős csapatok vehetnek részt. Horgászni kizárólag csónakból (saját vagy bérelt) engedélyezett. Max. 20 csapat (2 fős) jelentkezését fogadják el!

Csónak kölcsönzési díj: 5,000 Ft/nap.

Nevezési díj

25 000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállás árát 2 éjszakára és a 6 alkalmas étkezést. A nevezés díj szállás nélkül 15 000 Ft/fő.
Nevezési díj utalása: Élményfalu Kft.: 1040 9015 5052 6777 8271 1000

Versenyszabályok

1. Horgászni a Sarudi- medencének elérhető mederrészein – Laskó befolyástól Nagyfordítóig, kizárólag csónakból lehet.  Horgászat közben a növényzetet károsítani és rongálni tilos, a környezetvédelemre fokozottan kell figyelni!
2. A versenyen halradar használata tilos, az elektromos csónakmotor használata megengedett. A csónakra vagy az egyik versenyző ruházatára a rajtszámot jól láthatóan ki kell tenni.
3. A versenyen magyar horgászrendben engedélyezett bármilyen pergető módszer megengedett, kivéve a csalihalas pergetés (a műcsali fölé egy darab műlégy köthető). Csak a szabályosan fogott (nem kívülről akadt) ragadozó halak számítanak bele az eredménybe. Ezeket kíméletesen, élve kell tartani a mérlegelésig. Mérlegelés után minden halat vissza kell engedni! A verseny értékelésébe kizárólag a szájba vagy a kopoltyúfedő hátsó vonalától előre, a száj közvetlen közelébe akadt, horoggal fogott ragadozó halak számítanak bele. Az értékelésbe csak a hivatalos mérési időn belül fogott halak számítanak bele.
4. A saját csónakkal induló versenyzőknél alapfeltétel a csónak menetbiztonsága és előírás szerinti felszereltsége. A csónakban a versenyzőkön kívül más nem tartózkodhat.
5. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A rendezőség a versenyen esetlegesen történő balesetekért és keletkezett károkért felelősséget nem vállal. A csapatok egyik tagja KÖTELES viselni a csapat számát jelző SÁRGA láthatósági mellényt.
6. A versenybe beszámít a csuka, a süllő, a balin, a sügér, a kősüllő, a harcsa fogása a Tisza-tavi méretkorlátozások szerint! A kifogott halakat megfogás után haladéktalanul vissza kell helyezni a vízbe. A halakat a csapatok maguknak mérlegelik. A méretet, a hal faját, a fogás helyét és a csapat nevét a csapatok a +36 30 9496 814 számra küldik el.
7. A versenybe csak a verseny helyszínén és verseny időtartama alatt fogott halak számítanak. A verseny végét jelző dudaszó után a fogott halak nem kerülnek értékelésre. Az egyes fordulók kezdetét és végét hangjelzés jelzi!
8. A versenyen nincs mérlegelés. Becsület a verseny alapja. minden halat a mérlegelés és fotózást követően azonnal vissza kell engedni.
9. A verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a rendezőség felé haladéktalanul jelezni kell. A verseny jellegére tekintettel az óvás lehetőségét a felek kizárják.
10. A fogás tényét kizárólag az elküldött fényképek igazolják. A beérkezett üzenetek alapján történnek az értékelések.
11. Az értékelésben a szabályoknak megfelelően fogott és tökéletes állapotban tartott ragadozó halak (csuka, harcsa, balin, süllő, kősüllő, domolykó, jász keszeg, sügér, fekete sügér) orrcsúcstól a farok úszó végig mért hossza a mérvadó (a duó két versenyzője által fogott halak hossza összeadódik). A halak hosszának mérésekor minden megkezdett cm számít (pl.: 65.7 cm-es halat 66 cm-ként kell figyelembe venni, és 66 pontot kap. A 65,1 cm-es halat szintén 66 cm-ként kell regisztrálni, és 66 pontot kap).

Jelentkezés, információ

Jelentkezni kizárólag írásban lehet a sarud@elmenyfalu.hu e-mail címen.
M: +36 30 9496 814 – Kücsön Gyula

További programok a welovetiszato.hu-n: https://welovetiszato.hu/tisza-to-programok