Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
 • heti program
 • Podcast

SUP túra az elsüllyedt faluhoz – Poroszló

 • Időpont:2020. október 3. 10:00 - 17:00
 • Helyszín:SUP Bázis Tisza-tó - Poroszló
 • Belépődíj:2000 Ft/fő

Haladóknak ajánlott, 22 kilométeres SUP túra az Óhalászi-szigetig és vissza a gyönyörű színekben pompázó őszi Tisza-tavon.

A Tisza-tó közepén van egy sziget, ahol egy falu maradványaira lelünk. Látni a régi út nyomait és az egykori temető helyét. Itt állt Tiszahalász, vagy más néven Óhalász, egészen 1876-ig.

Rövid sztori: A Tisza elég gyakran elöntötte ugyan a vándorhalászok által alapított, s időről időre vízzel elöntött települést, de ők sikeresen alkalmazkodtak. A falu igazi katasztrófáját az 1876-os nagy jeges árvíz jelentette, amely után csak három lakható ház maradt. A lakosokat kiköltöztették, és Lőrinc püspök adott nekik a letelepedéshez területet, ez ma Újlőrincfalva. A szigetet benőtte az akác, de a bozótos mélyén még lehet kisebb maradványokat találni. A kilátóból megcsodálhatjuk az egész Poroszlói medencét.

Indulás: október 3-án, reggel 10-kor, tehát 9-kor gyülekező a SUP Bázison!

Kevesebb, mint 22 km-t evez a csapat a szigetig és vissza.

Ehhez a túrához mindenképp szükséges a jó egészség/kitartás és a gyakorlat. Érdemes sok vizet (van) és elemózsiát vinni.

A túra részvételi díja:

1.) Saját felszereléssel (deszka, evező, mellény, SUP-felső, leash) a túradíj: 2.000 Ft/fő + SUP Bázis BASIC JEGY (1.500 Ft/fő).

2.) Ha a SUP Bázistól bérlünk felszerelést (deszka, evező, mellény, SUP-felső, leash), akkor 33 % kedvezményt adnak a bérleti díjból! Túradíj: 2.000 Ft/fő + SUP Bázis BASIC JEGY (1.500 Ft/fő), bérlés: 9000 Ft helyett csak 6.000 Ft/4 óra!

A SUP Bázis BASIC jeggyel lehet bejelentkezni a SUP Bázison, ahová a járművel be lehet hajtani, ki lehet pakolni, plusz:
– tuti beszállóhelyet biztosítanak a gyakorló tavon, vagy a Csicsman-kikötőben található SUP Bázis beszálló stégjéről,
– pumpát (elektromos is),
– öltözőt,
– értékmegőrzőt,
– ivóvizet, vizes kulacsot
– mosdót,
– kerti zuhanyt,
– pihenőhelyet (gyakorló-trambulin, chill-zone ülőhelyekkel, hűtött ivóvíz, stb.),
– kézikocsit a SUP-beszállóig.

Hogyan érdemes készülni?

 • Aktuális időjárástól függően érdemes rétegesen és sportosan öltözködni. Alulra mindenképp fürdőruha javasolt, felülre UV/szélvédő felső. Sapkát, napszemüveget, meleg felsőt, sportos hosszú vagy rövid nadrágot (biciklis szettek is tökéletesen megfelelnek) érdemes vinni.
 • Feltöltött telefonok.
 • Vizes kulacsot érdemes vinni, valamint a szervezők azt kérik, hogy egyszer használatos PET-palackokat ne vigyen senki.
 • Öltöző, mosdó és kerti zuhany rendelkezésetekre áll.
 • A csapat együtt fog átmenni a beszállóhelyre.
 • Mentőmellény használata kötelező!

Jelentkezés:

E: supbazis@gmail.com

M: +36 30 420 5199