Welovetiszato
Welovetiszato

Tour de Tisza-tó – Tiszafüred

  • Időpont:2024. május 4. Egész napos
  • Helyszín:Halas tér - Tiszafüred
  • Belépődíj:Ingyenes

Ismét bringás tókerülő túra a Tisza-tónál

2024-ben 17. alkalommal rendezik meg a Tour de Tisza-tó 65 km-es tókerülést. A tókerülő távot két keréken lehet teljesíteni, bringával, közben pedig – tempótól függően – meg lehet csodálni a tó nem hétköznapi környezetét. A kerékpárosok Tiszafüredről indulnak, majd 65 kilométernyi gurulás után oda is érkeznek vissza. Lesz egy rövidebb, 15 km-s bringatúra is.
Változás a tavalyi évhez képest, hogy a TOUR DE TISZA-TÓ 2024-től nem verseny, HANEM TELJESÍTMÉNYTÚRA

Az eseményen nem lesz tömegrajt, a résztvevők egy megadott 1 órás időintervallumban bármikor rajtolhatnak. A 33-as utat nem zárják le, a mezőny a rajttól végig Tisza-tavi kerékpárúton halad. A mezőny előtt egy felvezető jármű halad majd állandó 30-35 km/h-s sebességgel, a résztvevőknek őt megelőzni nem szabad. Nem lesz rendőri felvezetés, ami megtisztítja az utat a mezőny előtt. Viszont nem lesz díjazás sem és korosztályos bontás sem.

Ami megmarad, a remek hangulatú bringatúra a Tisza-tó körül egyedül, barátokkal, családdal . A gyors túrázóknak kb. 2 órás teljesítés lehetőség.

Rajtok:

Cél: mindkét táv Tiszafüredre, a Halas térre érkezik, az Albatrosz kikötő felől

15 km kerékpártúra

10:00-tól 10:15-ig szűkített rajtkapuból folyamatosan lehet indulni! A rajtkapuhoz a város felőli oldalról lehet beállni. – Tiszafüred, Halas tér (az Albatrosz kikötő irányába). A szintidő 1 óra 15 perc, 11:30-ig kell visszaérkezni Tiszafüredre. A mezőnyt zárókerékpár kíséri.

Tour de Tisza-tó 65 km

10:30-tól 11:30-ig óra szűkített rajtkapuból folyamatosan lehet indulni! A rajtkapuhoz a strand felőli oldalról lehet beállni. – Tiszafüred, Halas tér (Tiszafüred centrum irányába). Az eseményen nem lesz tömegrajt, a résztvevők a megadott időintervallumban bármikor rajtolhatnak. A szintidő óa 65 km-es távon 5 óra, 16:30-ig kell visszaérkezni Tiszafüredre.

Tour de Tisza-tó versenyközpont

Tiszafüreden, a Halas téren felállított sátrakban alakítjuk ki a versenyközpontot.

 Tour de Tisza-tó öltöző, ruhatár, WC

Tiszafüreden, a Halas téren felállított sátrakban alakítják ki az öltözőket, a ruhatárat pedig a versenyközpontban. A ruhatárban értékmegőrzést nem vállalnak.
A ruhatár és az öltözők 16:45-ig lesznek nyitva.

WC-ket a rajtzóna Tisza-tó felőli oldalán, a szabadstrand büfésorán lehet majd találni. A WC használat 200 Ft/fő, de a rajtszámod mellé kapott karszalag bemutatásával ingyen vehető igénybe a rendezvény ideje alatt.

Tour de Tisza-tó parkolás

A rajt/cél terület mellett nem található parkolóhely.
Egyéb parkolási lehetőségek: A Tiszafüred felől a vasúti átjáró után, a Sportpályán (az út jobb oldalán), valamint az út bal oldalán is lehet parkolni. Ezek a parkolók a Halas tértől kb. 500 méterre vannak.
Tiszafüreden a szabadstrand környéki területen fizetős a parkolás. A parkolási díj 350 Ft/óra, de maximum 1500 Ft/nap. A parkolási díj fizethető a parkolóautomatában, sms-ben vagy telefonos alkalmazásban. A parkolási zóna kódja 5351. Ezen a térképen zölddel jelölt az eseményhelyszínhez közeli díjköteles terület.