Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Szemétszedő vízitúra – Föld napja – Tiszafüred

  • Időpont:2019. április 28. Egész napos
  • Belépődíj:Ingyenes

Pucováljuk ki a Tisza-tavat!

Ha nem is az egészet, de Poroszló térségét mindenképpen szeretnék megtisztítani a szeméttől április 28-án vasárnap. A legjobb persze az lenne, ha ilyen akciókra nem lenne szükség, de a tapasztalat azt mutatja, hogy sajnos lehet szemetet találni a Tisza-tó környékén is. Főleg a tavaszi ár levonulását követően.

A Föld napja alkalmából negatív szemétkibocsátású vízitúrát szervezünk 😉

Reményeik szerint a Te segítségeddel valamivel tisztábbá varázsolják környezetünket. A terv szerint kenuba szállnak, és azokat a partszakaszokat vesszik célba, amit a partról nem lehet megközelíteni. Itt aztán mindent zsákokba pakolnak, ami mozdítható, és nem kacsa, vagy tuskó. De főleg azt, ami szemétnek tűnik.

Ha nincs még programod április 28-ra, csatlakozz Te is hozzájuk! Jelentkezz itt:

https://www.bekatutaj.net/vizitura/fold-napja-tisza-to-vizitura?fbclid=IwAR38QYaNDWCA5Q2RpTu81YpmvQccAd_ZZ5E6NoiEHsfGMJ53b7Sr95wlKio

Sosem próbáltad még?

Attól se ijedj meg, ha nem ültél még kenuban. A programon jó néhány tapasztalt kenus és túravezető lesz jelen. A kezdőket úgy osztják be, hogy rutinos vízitúrásokkal kerüljenek egy hajóba. De ha végképp ódzkodsz a víztől, hát a parton is elkél majd a segítség.

Regisztrációt követően, a túrát megelőző héten fölvesszik veled a kapcsolatot, és megírják a részleteket.

A szépen elvégzett munka után vendégük vagy egy tál bográcsuzsonnára.

Részletek e-mailben a program előtti napokban.