Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Őszi daruhúzás a Hortobágyon 2. felvonás

  • Időpont:2020. október 9. - 2020. október 11. 20:00 - 16:00
  • Helyszín:Tóparti Camping - Tiszafüred
  • Belépődíj:25 900 Ft/fő

2 napos, őszi aktív kikapcsolódás. Kajakozás, daruhúzás, kisvonatozás a Tisza-tónál és a Hortobágyon.

Az ősz nem csak a szarvasbőgésről, hanem a vonuló madarak indulásáról is szól. A Tengerikajak csapata egy izgalmas programra csábít mindenkit, akit érdekel a madárvilág ezen csodája.

A programban lesz kajakozás, kisvonatos utazás a Hortobágyi – halastavakhoz, ahol megnézik az éjszakázó helyeikre térő darvak mozgását, a daruhúzást, de ha kedvük tartja, akkor ellátogatnak a Poroszlói Ökocentrumba is.

Az utazás egyénileg történik. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.
A szállás -melyet külön kell fizetni,- 6 személyes faházakban lesz a tiszafüredi Családi és horgász kempingben.

Program

2020. 10. 10. Péntek

A csapat pénteken, az esti órákban elindul Tiszafüred felé. Érkezés 22 óra körül. A szállás elfoglalása után csendes darvazós parti.

2020.10.11. Szombat – kajakozás, daruhúzás

A reggeli vízre szállás után a csapat egy rövid evezéssel indítja a tartalmas őszi programot. A nap második felében, 13 óra óra körül végez az evezéssel a csapat, és egy gyors ebéd után irány a Hortobágy. Autókkal átmenek a Hortobágy falujába (kb. 40 perc távolság autókkal), ahol meghallgatnak egy előadást a darvakról, a darvak vonulásáról. Az előadás után átmennek Hortobágy – Halastó kisvasút állomásra. Innen a kisvonattal bemennek a darvak éjszakázó helyei közelébe és meglesik az alkonyati behúzást. Szem és fültanúi lesznek több tíz ezer madár varázslatos érkezésének, énekének a lemenő napban. Távcső kötelező! Alkonyat után visszaszállnak a kisvonatra és irány haza. Az est további részében vacsi, tűzrakós, daru táncolós, zenélős este.

2020.10.12. Vasárnap – kajakozás

Időjárás függvényében, reggeli után ismét vízre száll a csapat és irány az öblítő csatornák, nagy vízfelületek világa. A tavon bemerészkednek a gyülekező lúd csapatok közé. Kajakoznak az őszülő erdőben, hallgatóznak, madarat lesnek. Egész napos lapátolás a Tisza-tó apró, tekervényes világában, madarászással egybekötve. A délutáni órákban hazalapátol a csapat, majd irány a főváros. Várható érkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj

25 900 Ft/fő, mely tartalmazza, a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést.

További információ és jelentkezés itt