Welovetiszato
Welovetiszato

Négy keréken a darvak nyomában – Hortobágy

  • Időpont:2023. október 31. 14:00 - 17:00
  • Helyszín:Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont - Hortobágy
  • Belépődíj:8000 Ft/család

Autós darules a Hortobágyon

Az ősz beköszöntével megérkeztek a darvak a Hortobágyra. Ezen időszak legvonzóbb természeti eseménye a daruvonulás. A daru a Hortobágyi Nemzeti Park jelképe és egyben az egyik legféltettebb természeti értékünk. A több tízezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő mozgalmának, a daruhúzásnak a megtekintésére szeptember második felétől november elejéig  darules túrákat szervez a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság.

Autós darules program:

A darules programon saját gépkocsival lehet részt venni. A program a HNP Látogatóközpont (Hortobágy, Petőfi tér 9.) melletti parkolóban indul, találkozó a  túra indulása előtti fél órában (az ingyenes parkolás és mosdózás biztosított). Érkezés után a túrát a Hortobágyi Csárda Tourinform Hortobágy irodájában (gyalogos távolság a két épület között kb. 200 méter) tudják a látogatók előre kifizetni.

Ezt követően a HNP Látogatóközpont parkolójában lesz egy rövid tájékoztató, majd a tájékoztató után sokkal konvojszerűen az indulás. A vendégek a saját autójukkal (normál személygépkocsi elégséges) követik a nemzeti park kollégájának autóját konvojban terepre, ahol megvárják a darvak esti behúzását. A túra terepi helyszíne a darvak éjszakázóhelyétől függ, amely akár 20-30 km-re található Hortobágy falutól.

Várható befejezés: napnyugta, hazaindulás saját járművel.

Jelentkezés:

A programon való részvétel csak ELŐZETES BEJELENTKEZÉSSEL biztosított, mely kizárólag az űrlap kitöltésével lehetséges.

Autós darules ára:

3000 Ft/felnőtt, 2300 Ft/gyerek (3-18 év), 8000 Ft/család (2 felnőtt, 3 gyerek)

További információ:

W: Hortobágyi Nemzeti Park – Vezetett túrák a darvak nyomában (hnp.hu)