Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Múzeumok Éjszakája és Tájházak Napja – Tiszafüred

  • Időpont:2021. június 26. 16:00 - 20:00
  • Belépődíj:Ingyenes

Múzeumok Éjszakája Tiszafüreden

A Magyarországi Tájházak Szövetsége idén is megrendezi a Tájházak Napja című országos rendezvénysorozatát, ezúttal rendhagyó módon, június 25-26-án, kapcsolódva a Múzeumok Éjszakájának rendezvényeihez.

A Tiszafüreden fazekasházként is ismert muzeális intézményben tartják a rendezvénysorozatok programjait Tiszafüreden.

Az eseményhez csatlakozó tájházak országszerte a legtöbb helyszínen ingyenesen várják a vendégeket. Meghatározott időpontokban szakvezetéssel mutatják be az egyes épületek berendezéseit. Sok helyen hagyományőrző csoportok lépnek föl a helyszínen, s kézműipari portékák között lehet válogatni, vásárolni, tájjellegű ételek kóstolásával egybekötve.

Múzeumok Éjszakája Tiszafüreden

2021-ben nemcsak az esemény időpontja rendhagyó, hanem a programkínálat is egyedi különlegességekkel szolgál.

A város legrégebbi területén található, műemléki szempontból is értékes fazekasház megújult műhelyének és konyhájának felavatása és kipróbálása történik ezen a napon. De ezen kívül közös családi alkotódélután, korongozás, virágozás, restaurálási és ásatási gyakorlatok várják az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakája és a

A programok alatt a kemencében és szabad tűzön finomságokat készítenek a szervezők és a  Szent Iván éjjeléhez kötődő népszokások felelevenítése is megtörténik.

További információ:

C.: 5350, Tiszafüred Malom utca 12.
T: +36 59 352 106
E: info@kisspalmuzeum.hu

 

További Tisza-tavi programok: Programok | Welovetiszato