Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Meteorles-Perseidák éjszakája a Hortobágyi Vadasparkban – Hortobágy

  • Időpont:2020. augusztus 12. - 2020. augusztus 13. 19:00 - 23:00
  • Helyszín:Hortobágyi Vadaspark - Hortobágy-Malomháza
  • Belépődíj:2500 Ft/felnőtt

A Hortobágyi Nemzeti Park túrát szervez a hullócsillagok megfigyelésére augusztus 12-én (szerda) és 13-án (csütörtök) a Hortobágyi Vadasparkban.

Augusztus hónap kiemelkedő látványossága a Perseidák meteorraj. A hullócsillagok megfigyelése kiváló esti programot nyújt bárki számára. A Hortobágyi Csillagoségbolt-park adottságai csak még tovább fokozzák az élményt, hisz a fényszennyezés hatása mérsékelt, így sokkal több csillag válik láthatóvá onnan.

A vadaspark saját buszával érkező érdeklődők a sötétedésig a park éjszakázni készülő nappali, illetve az ébredező éjszakai lakóival találkozhatnak egy szakvezető kíséretében. Ezt követően a minimálisan fényszennyezett Malomházi bemutató területen egy szakértő csillagász kalauzolásában ismerkedhetnek szomszédos bolygókkal, a Naprendszer látnivalóival, és gyönyörködhetnek a Perseidák érkező meteorjaiban.

A program időjárásfüggő és előzetes bejelentkezés szükséges!

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 11., 12.00 óra

Részvételi díj: 2 500 Ft/felnőtt; 1 500 Ft/gyerek; 6 500 Ft/család (2 felnőtt, 2 gyerek)

A szervezők kérnek minden érdeklődőt, mivel a Meteorles program a Hortobágyi Vadaspark gyepén lesz megtartva, pokrócot, polifoam matracot,  szúnyogriasztót, illetve a hűvösebb időben megfelelő ruházatot magukkal hozni szíveskedjenek.

Minimum létszám 10 fő, maximum létszám 40 fő.

 

Jelentkezés:

E: turizmus@hnp.hu