Welovetiszato
Welovetiszato

Legjobbkor a legjobb helyen – Tisza-tó vízitúra

  • Időpont:2021. július 31. - 2021. augusztus 1. 09:00 - 18:00
  • Belépődíj:24 000 Ft.

Hétvégi vízitúra a Tisza-tavon

A Tisza-tó minden évszakban maga a megbízható, igazi élő természet. Hazánkban sehol máshol nem találunk olyan gazdag a vízi-nádi élővilágot, mint itt. Vízi madarak számlálhatatlan csapatait közelről csodálhatjuk, a tó halállománya, madárvilága egészen lenyűgöző.

Vízitúra programterv:

Találkozó július 30-án délután vagy 31-én reggel 9 órakor Tiszafüreden a Családi Horgász Kempingben.

Pénteken este az új túrázókkal ismerkedés, a tábortűz fénye, melege és a grill vacsora megoldja a nyelveket, így másnap reggelre már ismerős csapatként egyből célba is veszik a résztvevők a Tisza-tó legszebb területeit, gyönyörű, nyáron tavirózsával borított holtágait, belső tavait, nádi ösvényeit.

A vízitúra közben bejárja a csapat a nádasok közt kanyargó eldugott, kis csatornákat, meghódítják a sulyommal benőtt nyíltabb részeket. Nádszálak és faágak közt muzsikáló tavaszi szellő, a rengeteg vízinövény illata és főleg a megelevenedett “Tüskevár” emléke kíséri a csapat útját. Délutánra érnek vissza a résztvevők a kempingbe, ahol már várja őket a kihagyhatatlan bogrács vacsora.

Vasárnap egy hasonló szépségű, de rövidebb túrát tesznek, amiről kb. 15-16.órára térnek vissza. Táborbontás után már csak a búcsú marad a tájtól és egymástól.

Vízitúra ára

A túra ára sátorban 24 000 Ft, faházban 27 000 Ft, mely tartalmazza a két napi túrát, szervezést, túravezetést, két estére szállást, bográcsos ételt vacsorára.

Jelentkezés:

E: kenuklub@gmail.com
M: +36 70 770 7153