Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Hortobágyi Hídivásár

  • Időpont:2022. augusztus 19. - 2022. augusztus 21. 08:00 - 18:00
  • Helyszín:Kilenclyukú híd - Hortobágy
  • Belépődíj:Ingyenes

Hídívásár Hortobágyon augusztus 19-21 között

A Hortobágyi Hídivásár országosan ismert állat-és kirakodóvásár, Hortobágy Község meghatározó éves rendezvénye, valamint páratlan népművészeti termékek árusító helye. A Hídivásáron a Hortobágyi Pásztorkultúra bemutatásra kerül, köszönteni lehet a helyi Örökös pásztorokat és a térség kézműveseit. A vásárra látogatók a nemzeti értéknek számító Hortobágyi Slambucot is kóstolhatják a rendezvény időtartama alatt.

A hagyományok szerint az államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepének napjához kötődően kerül megrendezésre az országos hírű kirakodó és népművészeti vásár. Állandóságát ma is nagyhírű sokadalma adja, kígyózó kocsisorok hozzák a vásárba vágyó látogatókat.

A Kilenclyukú Híd nemcsak névadója a vásárnak, hanem közismert szimbóluma e sajátosan magyar tájnak, a hortobágyi pusztának.

A vásárban megtalálhatók a népi-, kézműves- és bio termékek mellett a régiségek és modern kori vívmányok is. Az ide látogatók megismerkedhetnek a Hortobágyra jellemző hagyományos, tájjellegű ételekkel is.

Kísérő programok:

Augusztus 20.

10.00 – Kenyéráldás Szent István Ünnepe, államalapítás alkalmából a Jó Pásztor ökumenikus templomban

11.00 – Pásztorfiú szobrának koszorúzása Hortobágy Örökös Pásztoraival a Vásártéren

Augusztus 21.

“Szárnyalló” Népi Játékpark a Vásártéren

A rendezvényre a belépés díjtalan!

 

További információ:

F: (1) Hortobágyi Hídivásár | Facebook