Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Daruhúzás ősszel a Hortobágyon 2. felvonás

  • Időpont:2020. október 17. - 2020. október 18. 08:00 - 21:00
  • Helyszín:Tóparti Camping - Tiszafüred
  • Belépődíj:25 900 Ft/fő

Daruhúzás, kajakozás, kisvobatozás. 2 napos, őszi aktív kikapcsolódás a Tisza-tónál és a Hortobágyon

A Tengerikajak csapata egy izgalmas programra csábít mindenkit, akit érdekel a madárvilág ezen csodája. Az ősz beköszöntével megérkeztek a darvak a Hortobágyra. Ezen időszak legvonzóbb természeti eseménye a daruvonulás. A több tízezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő mozgalma a daruhúzás.

A programban lesz kajakozás, kisvonatos utazás a Hortobágyi – halastavakhoz, ahol megnézik a daruhúzást, de ha kedvük tartja, akkor ellátogatnak a Poroszlói Ökocentrumba is.

Az utazás egyénileg történik. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.
A szállás -melyet külön kell fizetni,- 6 személyes faházakban lesz a tiszafüredi Családi és horgász kempingben.
Az étkezésekről mindenki maga gondoskodik. Az evezés közben nem fog a csapat megállni boltnál, vendéglátó helyen, mert ilyesmivel nem találkoznak.

Program

2020. 10. 16. Péntek

A csapat pénteken, az esti órákban elindul Tiszafüred felé. Érkezés 22 óra körül. A szállás elfoglalása után csendes darvazós parti.

2020.10.17. Szombat – kajakozás, daruhúzás

A reggeli vízre szállás után a csapat egy rövid evezéssel indítja a tartalmas őszi programot. A nap második felében, 13 óra óra körül végez az evezéssel a csapat, és egy gyors ebéd után irány a Hortobágy. Autókkal átmenek a Hortobágy falujába (kb. 40 perc távolság autókkal), ahol meghallgatnak egy előadást a darvakról, a darvak vonulásáról. Az előadás után átmennek Hortobágy – Halastó kisvasút állomásra. Innen a kisvonattal bemennek a darvak éjszakázó helyei közelébe és meglesik az alkonyati behúzást. Szem és fültanúi lesznek több tíz ezer madár varázslatos érkezésének, énekének a lemenő napban. Távcső kötelező! Alkonyat után visszaszállnak a kisvonatra és irány haza. Az est további részében vacsi, tűzrakós, daru táncolós, zenélős este.

2020.10.18. Vasárnap – kajakozás

Időjárás függvényében, reggeli után ismét vízre száll a csapat és irány az öblítő csatornák, nagy vízfelületek világa. A tavon bemerészkednek a gyülekező lúd csapatok közé. Kajakoznak az őszülő erdőben, hallgatóznak, madarat lesnek. Egész napos lapátolás a Tisza-tó apró, tekervényes világában, madarászással egybekötve. A délutáni órákban hazalapátol a csapat, majd irány a főváros. Várható érkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj

25 900 Ft/fő, mely tartalmazza, a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést.

További információ és jelentkezés itt.