Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Bagolyfejű lile, avagy az ugartyúk nyomában – barangolás a Nagyiváni pusztában – Nagyiván

  • Időpont:2019. szeptember 14. 16:00 - 20:00
  • Belépődíj:1500Ft

A program során egy múltidéző alkonyati csavargásra invitálják Önt a Hortobágyi Nemzeti Park egy kevéssé járt területére.

A megérkezést követően a Nagyiváni Tájház megtekintésével bepillantást nyerhetnek a múlt évszázadok nagyiváni embereinek mindennapjaiba. Az érkező vendégeket pogácsával és üdvözlő itallal, azaz jó házi pálinkával vagy szörppel kínálják.

Ezt követően egy ritka pusztai madárnak, az eleink által külseje alapján bagolyfejű lilének is hívott ugartyúknak erednek a nyomába, s kis szerencsével távcsővel meg is tekinthetik néhány egyedét, ill. a gyülekező madarak hangját hallhatják a lemenő Nap fényében, amikor már kissé lehűlt a levegő is. A madármegfigyeléshez kilátót is használnak. Ezen túl, nemcsak a tájról, de mindenről ami szemük elé kerül, sok-sok érdekességet hallhatnak a helyi természetvédelmi őrtől.

Tartson velük a csodálatos Nagyiváni-puszta egy szegletének bejárásán! Jelentkezzen késő délutáni, alkonyati pusztai túrára!

A programon való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges!
A programon való részvétel időjárásfüggő. Ajánlott kézi távcsövet, ivóvizet és esőköpenyt magukkal hozni, illetve kényelmes cipőt választani.

Találkozó: 2019. szeptember 14. (szombat) 16.00 óra Nagyiváni Tájház (Nagyiván, Szabadság út 2.)

Információ, bejelentkezés:
52/589-000 (hétfő kivételével 9.00-15.00)
info@hnp.hu