Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Programajánló március utolsó előtti hétvégéjére

Galkó-Fenyves Barbara
·
2024. március 21.
Programajánló március utolsó előtti hétvégéjére

Édes Fesztivál, fogathajtó verseny és madarásztúra a Tisza-tónál

Ezen a  hétvégén változatos programokkal várják az érdeklődőket a Tisza-tónál és a Hortobágyon. Berekfürdőre várják az édességimádókat, ugyanis megrendezésre kerül a tavaszi édesség ünnep, ahol finomabbnál finomabb tradicionális édességeket kóstolhatnak a kedves ellátogató vendégek. Poroszlón a héten nyitott Ökocentumban lesznek plusz programok, valamint a Hortobágyon fogathajtó versenyt és madarász túrát is tartanak.

Édességek Fesztiválja Berekfürdőn

A Berekfürdői Tavaszi Édes Fesztivál 2024. március 23-án kerül megrendezésre a Berekfürdő, Rendezvénytér (Berek tér) helyszínen. A fesztiválon magyar hagyományos édességek, gasztronómiai ínyencségek, változatos színpadi produkciók várják a látogatókat.

Lengyel, erdélyi, kárpátaljai, olasz, valamint magyar hagyományos édességek bőséges kínálatát kóstolhatják végig az érdeklődők A helyszínre látogatóknak lehetőségük lesz eltérő kultúra édességeit is végigkóstolni. Az ízletes csemegék mellett főételek vásárlására is lesz alkalma az eseményre kilátogatókra.

Hagyományőrző egyesületek is színpadra lépnek, valamint egyéb szórakoztató produkciók is az esemény részét képezik majd. Egész napos programokkal minden korosztály számára színvonalas kikapcsolódást kínáló eseménnyel készülnek a szervezők.

Édes Fesztivál program:

  • 8:00 – Béngei Gábor muzsikál
  • 10.00 – “Szerzsóka” szenior örömtánc klub bemutatója
  • 11:15 – Korda Vincze Tánciskola Berekfürdői tagozatának bemutatója
  • Berekfürdői Hagyományőrző Néptánccsoport fellépése
  • 12:00 – Santa Zsolt és Mészáros Adél operettműsora
  • 13:10 – Retro Táncdalfesztivál
  • 15:00 – SOULWAVE élő koncert

 

Poroszló

Poroszlón az Ökocentrumban ezen a hétvégén 2 különleges programot is szerveznek: SALSA tánctanfolyam és ping-pong est lesz.

Kezdő SALSA tánctanfolyam

Kezdő SALSA tánctanfolyam lesz Poroszlón Tisza-tavi Ökocentrum Rendezvénytermében pénteken 18 órától az egri Salsa Libre Táncstúdió közreműködésével! A salsa egyszerre sport, művészet és inspiráló társasági esemény. A forró, latinos szenvedély magával ragad és felpezsdít mindenkit, aki táncolja. Egy salsa tanfolyam a tüzesen lüktető ritmusok ellenállhatatlan életérzését közvetíti. Növeld önbizalmad és legyen a hobbid a szenvedélyed. A salsa tánc jellemzője a változatos, érdekes figura- és lépéskombinációk. Megjelenik a férfi, mint vezető és a nő, mint követő szerepe. Lehetőség van szabad improvizációra, ötletességre, játékosságra. A salsa figurák könnyen elsajátíthatóak és a kezdeti lépések után hamar élvezni lehet a táncolást.

Mivel a rendezvényterem burkolata járólap, ezért a szervezők azt javasolják, hogy a jelentkezők vigyenek ennek megfelelő váltócipőt. A tanfolyam 6 alkalomból áll, mindig pénteken 18 órakor. Egy alkalom 75 perc. A második alkalomtól kezdődően a részvételi díj – az Ökocentrum támogatásával – csak 1000 Ft/fő.

Ping Pong este

Az asztalitenisz, közismertebb nevén „pingpong” az egész világon népszerű sportág, amelyet a legtöbben csak hobbiszinten űznek, ugyanis rendkívül szórakoztató tud lenni. A pingpong egy gyors tempójú játék, ami a kisebb és nagyobb izommozgásokat is fejleszti, amivel együtt a reflexek is fejlődnek.

A Poroszlói Ping-Pong egy ingyenes, szabadidős, közösségi esemény lesz 2024. március 23-án, szombaton 16:00 és 18:00 óra között a Tisza-tavi Ökocentrumban. A részvétel ingyenes, belépőjegy nincs. A terem burkolata járólap, ezért a szervezők arra kérik a jelentkezőket, hogy jól tapadó, tiszta váltócipőt vigyenek magukkal.

A teremben összesen Három asztal van, ezért ha sok lesz a részvevő, akkor  forgószínpadot is fognak használni.

Hortobágyi programok

Madarász túra

Szakvezetéses terepmadarász gyalogtúrát tartanak szombaton fél 10-től  a Hortobágy-halastavi tanösvényen. A gyalogtúra során az érdeklődők megismerkedhet a terület történetével, sajátosságaival, fontos és jellegzetes növény-, és állatfajaival. A kilátogatók a szakvezetéses gyalogtúrán megismerkedhetnek a terület legfontosabb értékeivel, a halastavak élővilágával.
A túra részét képezi a távcsöves madármegfigyelés is, melynek során a résztvevők bepillantást nyerhetnek a tavaszi madárvonulás mozgalmába. A túra hozzávetőlegesen 10 km hosszú.

További információ: https://welovetiszato.hu/tisza-to-programok/madarhangos-tavasz-madarasztura-hortobagy-halaston

Fogathajtó verseny a Mátai Ménesnél

A Fedeles Országos Fogathajtó Verseny március 23-án kerül megrendezésre a Mátai Ménesben, ahol látványos versenyek, izgalmas pályák és másodpercek töredékén múló győzelmek várják a látogatókat. A versenyen rengeteg fogat, jó zene és hangulat, látványos versenyek, izgalmas pályák és másodpercek töredékén múló győzelmek várják az érdeklődőket.

A rendezvény ingyenesen megtekinthető, és reggel 9-től egész nap tart.