Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Programajánló március első hétvégéjére

Galkó-Fenyves Barbara
·
2024. február 28.
Programajánló március első hétvégéjére

Ébredezik a Tisza-tó!

Az ébredező tavaszi természetet kísérő melengető napsugarak és a csicsergő madarak is nagyon jó programokkal invitálnak minden érdeklődőt a Tisza-tó partjára tavasszal! Az első tavaszi hétvégén bringatúra, régiségvásár, a Hortobágyon sasbemutató, Egerben pedig Road koncert várja a kirándulókat.

Március 1-én nyit a Kerékpáros Centrum

Március első hétvégéjén egy szezonnyitó bringatúra keretén belül elindítják a 2024-es Tisza-tavi kerékpáros szezont. A kerékpártúra szervezője a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat, a Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal és a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum. A szervezők a meghívott vendégeken kívül maximum 50 fő “külsős” vendég részvételét tudják fogadni.

2020 júniusa óta teljes egészében körbetekerhető biztonságosan a Tisza tó. A kerékpárút utolsó szakasza a Hódút Kft által épített híd volt, ami Poroszló és Tiszafüred között található. A tó több útvonalon is részben vagy egészben körbe biciklizhető. A Nagy kör 95 km, míg a Kis kör 70 km hosszan halad. Ezen felül van még 18 km, 21 km, 25 km, 33 km, és 46 km is.

A kerékpár centrum 2024-ben is több mint 400 darab hagyományos és elektromos biciklivel várja a kiéhezett tekerni vágyókat. A kínálatban szerepel férfi, női és gyermek kerékpárok, elektromos kerékpárok és rollerek is. Biciklit minimum 3 órára lehet bérelni, és akár 7 napra is odaadják a különböző típusú bringákat. A legegyszerűbb kerékpárok bérlésének ára 3000 forintnál kezdődik (kaució 5000 forint), az elektromos biciklik napi díja 6000 – 10.000 forint között mozog, 20 000 forintos kaucióval.

További információ: https://welovetiszato.hu/tisza-to-programok/tisza-tavi-kerekparos-szezonnyito-bringatura

Tiszafüredi Régiségvásár

Március 2-án, szombaton rendezi meg Tiszafüred Város Önkormányzata az év első Tiszafüredi Régiségvását, ahová az ország több pontjáról is érkeznek árusok

A vásárnak idén is a Kastély úti járdaszakasz biztosít helyszínt. Már a programnaptár is elkészült, amiből lehet látni, hogy a vásárok minden hónap első szombatjára esnek. Az árusok reggel 8 órától egészen délután 15:00-ig várják az antik tárgyak szerelmeseit.

Sasnap a Hortobágyon

A Hortobágyi Sasnapon délelőtti sasles túrára várják az érdeklődőket. Egy gyalogtúra révén a jelentkezők eljuthatnak olyan helyekre, ahol a sasok nagy eséllyel kerülnek szem elé napközben. Állványos távcsővel kis szerencsével megfigyelhetik őket, és bepillantást nyerhetnek rövid időre viselkedésükbe, táplálkozási szokásaikba is. Mindamellett természetesen a halastavak téli élővilágával is megismerkedhetnek a kilátogatók. Időjárásnak megfelelő öltözet, vízálló cipő, kézitávcső ajánlott.

Helyszín: Hortobágy-Halastó
Találkozás: 9.50 óra; Halászbárka Halastavi Fogadóközpont, Hortobágy-Halastó
Program időtartama: 10.00-13.30
Táv: kb. 6 km

További információ: https://welovetiszato.hu/tisza-to-programok/sasnap-hortobagy-halaston

Road koncert Egerben

A meglepetésekkel tarkított jubileumi évük “Első felvonása” a tavaszi Akusztik&Metal turné, ahol egyes városokban, egy este két koncerttel állnak majd színpadra. Első körben egy áthangszerelt, akusztikus műsorral készülnek, a saját dalaik átírtából, majd az est második felében az elmúlt 20 év zenekar- és közönségkedvenc dalaiból válogatnak, jó hangosan, jó karcosan!

Menetrend:

19:00 Kapunyitás
19:20 Dedikálás, fotózás
20:30 ROAD 20 – jubileumi akusztik koncert
21:45 ROAD 20 – Best Of

Helyszín: Broadway Monkey, Eger 3300, Kőlyuk út 2.