Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
Menü

Programajánló a szeptember 25-27. hétvégére

bcsheinz
·
2020. szeptember 22.
Programajánló a szeptember 25-27. hétvégére

Nem biztos, hogy remek idő lesz a Tisza-tónál, de program bőven akad. Gyertek, pihenjetek nálunk!

 

Péntek a Hortobágyon

Pénteken este ismét csillagnézős séta lesz a Hortobágyi Vadasparkban, reméljük felhő nem lesz. Azt tudtátok, hogy a nemzeti park területe egyben Csillagoségbolt-park is? Annyira alacsony a fényszennyezés, hogy itt tényleg milliárdnyi csillag közül választhattok feltekintve az égre (ha éppen E.T-t keresitek).

 

Szombat a Tisza-tónál

Az egyik legjobban várt program Tiszafüreden lesz a kutyások legnagyobb örömére. A 9. Országos Leonbergi Találkozó nem csak a fajta szerelmeseinek, de minden kutyásnak és kutyát szerető embernek izgalmas program lesz. A helyszín ezúttal a Mancsos Pancsoló kutyastrand, a belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

A sportosabbakra viszont egy (majdnem) maratoni SUP túra vár a poroszlói SUPBázis szervezésében. A 22 km-es túra az Óhalászi-szigetig és vissza nem kezdőknek való, de ismerve az utat, hatalmas élmény lesz!

A Hortobágyon több madárnézős program is lesz, be lehet kapcsolódni a darvak megfigyelésébe, a halastavi kisvasúttal pedig a Kondás-tavánál érkező és távozó madarakat lehet megfigyelni. Mindkét program amatőröknek és profiknak is ajánlott, a nemzeti park túravezetésében eddig még nem csalódtunk.

 

Vasárnap

Akár egész nap is kirándulhatunk, de a Hortobágyon most is lesz darules. Az éjszakázó helyeikre húzó darvak megtekintésére kisvonattal viszik a vendégeket. A program a Halászbárka Fogadóközpontban (Hortobágy-Halastó; 33-as főút 67. km-nél letérve Hortobágy-Halastó irányába) a 2018-ban készült „Darumadár fenn az égen” film vetítésével indul, melyet egy, a darvakról szóló rövid tájékoztató követ. Ezt követően indul a terepi program. Kiutazás a kisvonattal a Kondás-tóig (menetidő kb. 30 perc), ahol az éjszakázásra gyülekező darvak esti behúzását tekintik meg szakvezetővel, majd visszaindulás a kisvonattal.

Címkék:
  • természet
Itt is fent vagyunk
Welovetiszato
Őket támogatjuk
Címkék
Welovetiszato