Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Kóstoltunk: Vivárium Halsütöde és Lángos – Poroszló

bcsheinz
·
2019. május 12.
Kóstoltunk: Vivárium Halsütöde és Lángos – Poroszló

Ettünk mindent, megírjuk majd a sülthal és lángos tapasztalatokat is, de beelőzött a poroszlói Vivárium specialitása, az igazi fánk sárgabarack lekvárral. Meg kellett írnunk, mert kilóg a sorból, mint a jó haltepertő (spoiler: nincs jó haltepertő Tisza-tónál). A fánk, azaz az igazi “nagyis fánk” sajnos eltűnt a kifőzdék, sütödék, strandbisztrók kínálatából. Van helyette gyorsfagyasztott kelttészta 30 perces sütőprogrammal, meg spórolttésztás palacsinta. Jó fánkot enni az kisebb csoda.

Nos a csoda Poroszlón járt. A Vivárium fánkja egészen kitűnő. Kívülről szépen, roppanósan sült, nem olajos, nem tapadós. Bár nem szalagos (ez valószínűleg az oljafürdőben és nem serpenyőben sütés miatt van így), de színe alapján is egyértelmű, hogy nincs túlsütve (barna lenne), de átsült (világos sárga lenne, ha nem). Al dente, mondaná olasz fánk szakértőnk. Belül légies, könnyed, jól harapható, nem ragadós tészta. Olaj íz egyáltalán nincs, egébként is az egész fánk könnyed, nem olajnehéz.

Kétféle lekvárral kapható, málna és sárgabarack van az étlapon, mi sárgabarackkal kóstoltuk, az egyetlen negatívum talán pont a lekvár. Erősen bolti íz, abból is a gyengébb verzió. Inkább cukros, mint barackos íz dominálja. Egy igazi, házi sárgabarack lekvárral lenne a tuti.

A fánkhoz egy kancsó bodza szörpöt kértünk (sajnos ez sem házi – pedig annyi erre a bodzabokor), kaptunk mellé egy jó nagy adag vegyes fagyasztott gyümölcsöt. Itt, is, mint minden esetben lemondtunk a műanyag szívószálról és a Natúr Bambusz sokszor használatos szívószálat vettük elő. A sokadik használat és elmosás után is tökéletes.

Pozitív: a fánk nem műanyag tányéron, hanem a valamivel környezetbarátabb papírtálcán érkezik.

Itt találjátok a Viváriumot Poroszlón.

 

Címkék:
  • poroszló