Gyerekbarát tavaszi szállások a Tisza-tónál

Kerestünk, találtunk 5 nagyon gyerekbarát szállást a Tisza-tónál!

Bizonyára mindenkinek van egy gyerekkori emléke arról, hogy a várva várt nyaraláson egy nem túl jó minőségű pótágyon kuporog. Esetleg a kint dúló vihar miatt törpe szobába beszorult gyerek-felnőtt vegyes társaságról, amikor már mindenki a másik agyára megy 20 perc után. Vagy, ha erről nincs is, akkor az egyetlen hintából álló játszótérről, a végig (lebetonozott) térkövezett udvarról biztosan akad. Szerencsére a gyerekágy ma már mindenhol alapkövetelmény, és a kerti játékok is egyre modernebbek, de vajon mitől lesz igazán gyerekbarát egy hely?

Például mert a wc, fürdőszoba berendezésekor gondoltak a gyerekekre fellépővel, gyerek wc ülőkével. A konyhában biztonsági záras a késes fiók és van elmosható műanyag pohár, tálka, esetleg gyerekméretű evőeszköz készlet. A hálóban összecsukható kiságy és nem “kényszer” fekvőhely van a nagyobbaknak, hanem rendes ágy. A nappaliban társas, könyvek különböző korosztálynak, esetleg színezők, internetről letöltött kifestők és két marék cerka. A kertben minimum a hinta és a homokozó a kapcsolódó “aranyásó felszereléssel”, de egy váras-házas játszótérrel minden kisgyerekes szülő megvehető. A medence és a jacuzzi már sok helyen kint áll a kertben, néhányan gondolnak a kisebbekel érkezőkre és zárható kpauval veszik kötbe ezeket, illetve készülnek úszógumival, labdával.

A tízenéves korosztálynak stabil és korlátlan netkapcsolat (úgyis mobiloznak), néhány nekik való modernebb ifjúsági könyv , esetleg képregény (itt nem segít a Fekete István és Jókai Mór összes). Amivel őket is el lehet csáíbtani az egy-egy jó stratégiai társasjáték, egy pakli kártya vagy egy környékbeli programlista.

Alábbi összefoglalónkban olyan gyerekbarát szállásokat mutatunk be a Tisza-tó környékén, amelyek korszerű játszótérrel, fejlesztőjátékokkal, és gyermekekkel foglalkozó szakemberekkel várják a vendégeiket.

1. Borostyán Apartman – Abádszalók

124 | | 0 |

Hatalmas füves területtel, játszótérrel és vízforgatóval felszerelt gyermekmedencével várják a legkisebbeket. Rossz idő esetén külön pozitívum a benti játszóház, a gyermekeknek kialakított könyvtár és a kölcsönözhető társasjátékok. A szülők számára pedig nagy segítség a gyermekfelügyelet, és a szerdánként profi animátorok által vezetett alkotóház. A szoba mellé pedig még egy tál, friss idénygyümölcs is jár minden nap.

2. Tisza Balneum Hotel – Tiszafüred

124 | | 0 |

A teljesen gyerekbiztos szobákon kívül, külön gyerekmenüvel, játszótérrel és beltéri játszóházzal rendelkező szállás. Ezen felül kézműves foglalkozások, animációs gyerekprogramok, és gyerekeknek szóló előadások is segítik, hogy mindenki jól érezze magát. Ha pedig kedvünk szottyanna bicajozni, a legkissebeknek is tudunk kerékpárt bérelni.

3. Szőlőszem Farm – Tiszaszőlős

115 | | 0 |

Nemcsak 200 négyzetméteres játszóterével, hanem különleges állatsimogatójával, horgásztavával, homokfocipályájával és sekélyvízű termálmedencéjével is kiemelkedik a tiszaszőlősi farm. A gyereknek ezen felül lehetősége nyílik pónilovaglásra, quadozásra és minigolfozásra is.

4. Fűzfa pihenőpark – Poroszló

113 | | 0 |

A Tisza-tó közvetlen partján elhelyezkedő szállás játszóterével, bowlingpályájával és sekély vízű, fedett medencéjével a családok egyik kedvence lehet. Gyermekjátékok kölcsönzésére itt is van lehetőség. A kikötő mindössze néhány méterre van, így a legkisebbekkel is könnyen megközelíthető, ha csónakos túrában gondolkodnánk.

5. fekete gólya apartmank – Tiszafüred

110 | | 0 |

Hatalmas, szépen gondozott és védett kert. Játszótér és jacuzzi kint, rengeteg társas, foglalkoztató és könyv bent. A két apartmen minden helységében gondoltak a kisgyerekekkel érkezőkre, sőt a szüliekre is, könnyen rendben tartható, takarítható az egész apartman, így egy hosszabb itt tartózkodás sem kompromisszumos.