Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

A Tisza-tó beszippant… turista horgászjegy – végigvettük mit kell tenned

bcsheinz
·
2019. április 11.
A Tisza-tó beszippant… turista horgászjegy – végigvettük mit kell tenned

Néha az is kedvet kap a horgászathoz a Tisza-tónál, aki egyébként nem érez késztetést a műfaj iránt. A horgászat: sok idő, sok tapasztalat, sok próbálkozás és költséges felszerelés. Cserébe kell némi szerencse az időjáráshoz, a fogáshoz. Sokan horgásznak, de nem véletlen, hogy sokan ki is maradnak ebből a buliból. De a horgászó és nem horgászó csoportok között ingadoznak azok, akik hébe-hóba pecáznának.

Nekik találták ki a 90 napos turista horgászjegyet, ráadásul állami intézménytől suokatlanul 21. századi online megoldással. A 5 legfontosabb lépés a büntetés mentes pecához

#1 Regisztrálj

A https://tuhir.nebih.gov.hu/ oldalon (ami szerencsére mobil optimalizált) indíts egy regisztrációt. Pár adat megadásával kész is vagy, mehetsz tovább. Ez eddigddig két perc volt.

 

#2 Vizsgázz le

Igen, nem vicc, kell egy alapfokú tudás a horgászathoz, különösen a fogható, nem fogható és időszakosan nem fogható halak ismerete fontos. Nem lesz belőled halbiológus, de legalább karácsonykor képben leszel a TESCO-s halpultnál :). Ehhez töltsd le a Tananyagot, ami egy korrektül összerakott pdf doksi.

A tananyagot nyisd meg, fussd át párszor (36 oldal sok képpel, táblázattal, nem fog fájni), hogy az alapok meglegyenek. Utána indtísd el az online vizsgafelületet. A vizsgakérdésekre válaszolgass, ha valamit nagyon nem tudsz, puskázz a pdf-ből (Ctrl+F keresés). Nem kell 100%-ot teljesítened, de azért ne vallj szégyent :). Tapasztalatunk szerint nulla induló tudással fél-egy óra alatt megvan a vizsga.

 

#3 Igényeld meg a horgászjegyed

Ha kész a vizsga, akár előre, az általad meghatározott dátumtól be tudod állítani azt a 90 napot, amikortól pecázni szeretnél. Nem kell kinyomtatnod, elfogadják a mobilra letöltött verziót is. Kb egy perc alatt van engedélyed.

 

#4 Kell területi jegy is!

A megcélzott horgászvízre kell venned napijegyet vagy más időszakos jegyet, ugyanis a vizsga csak arra jogosít fel, hogy vehetsz napijegyet :). Ezt ne felejtsd el, mert különben a halőrök csúnyán megbüntetnek. Területi jegyet a kikötőkben, horgász boltokban tudsz vásárolni.

 

#5 Szerezz egy alap felszerelést és irány a víz!

Kérj kölcsön botot vagy vegyél párezer forintért egy komplett szettet és hajrá! Ne felejtsd el, ha fogsz halat, a fogási naplót fel kell tölteni a rendszerbe, mégpedig ide.

 

# +

Legszebb nevű halunk: Leánykoncér

Stephen King kedvenc hala: Csupasztorkú gép

 

 

Címkék:
  • horgászat