Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Tiszaderzsi Halászkert, büfé – Tiszaderzs

A környék legfrissebb helyi alapanyagból készített, legjobb halételei, árnyas kerthelyiséggel

Szezonális kisvendéglő a Tiszaderzsi Halászkert. Friss halból készült halételek: halászlé; rántott harcsa, süllő. Napi ajánlatok: birka pörkölt; pacal pörkölt körömmel; rántott szelet; sonkával sajttal töltött rántott borda. Limonádék, csavart fagylalt, melegszendvics, somlói, gesztenye püré, csapolt sörök, egészen príma kávé és saját sütésű desszertek.

Nem a faluban kell keresni, hanem a gát mentett oldalán, a kikötő felé menet. A faluból pár km-es autózás vagy séta, a gátról csupán 100 méter.

Tiszaderzs

A falu vonzó üdülőterület a Tisza folyó közelsége, a fürdési, a horgászási és a vadászási lehetőségeknek köszönhetően. A település melletti Tisza-holtág szabadon látogatható védett természeti terület.

A falu legrégebbi épített emléke a XIII. században emelt román stílusú domonkos-rendi templom, amelynek csupán romjai láthatók.

A Kárász Kikötő a Tisza-tó egyik legjobb természeti adottságokkal rendelkező horgász csónak és kishajó kikötője. A korábban Tiszaderzsi Kikötőként ismert hajópihenő előnye elhelyezkedése, mert nem az élő Tisza mellet, hanem egy védett öbölben, a “kubikban” található. Ezért is népszerű a horgászat köreiben a Tisza-tó vidékén, valamint a kikötő számos Tisza-tavi csónaktúra indulási helye is.

Tiszaderzsi Halászkert elérhetőségek:

W: www.tiszaderzsi-halaszkert.business.site

E: –

M: +36 30 524 1363

C: Tiszaderzs, Keszeg u. 1. Nem a faluban kell keresni, hanem a gát mentett oldalán, a kikötő felé menet. A faluból pár km-es autózás vagy séta, a gátról csupán 100 méter.

 

Még több Tisza-tavi étterem: Éttermek | Welovetiszato